A Vanyek Béla Sportcentrumban karácsonyoztak a Reménység sportolói

A 2020 őszén átadott új székházában tartotta karácsonyi rendezvényét a Váci Reménység Egyesület. A jövőre a centenáriumát ünneplő sportszervezet tagjai az alapítóról elnevezett létesítmény udvarán versekkel, zenével üdvözölték a megváltó születését, majd a közelmúltban elhunyt Szikora Gyula edzőről elnevezett ösztöndíj kedvezményezettjeit köszöntötték – írja az estv.hu.

„Azt tudni kell mindenkinek, a közel 100 éves Reménység Egyesületben 10 szakosztály működik és mindegyik szakosztályra nagyon büszkék vagyunk! Asztaliteniszezők, atléták, cserkészek, kosárlabdázók, labdarúgók, turisztikai szakosztály, természetjárók, rádióamatőrök, galambászok, mind folyamatosan tevékenykednek egész évben. És jövőre, 2022-ben fogjuk ünnepelni a 100 éves évfordulót” – fogalmazott Fábián Fédra, az egyesület egyik elnökségi tagja.

Aki tudott idén is eljött a Reménység évzáró ünnepségére, amit a 2020 őszén átadott új székházban, pontosabban a járványveszély miatt az udvaron szervezett meg a vezetőség. A hagyományok szerint a cserkészek idén is műsorral készültek: citerával, gitárral köszöntötték a karácsonyt. Majd Görbe József plébános tartott beszédet aki a sport és a szeretet összefüggésére hívta fel a figyelmet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

„Utánpótlásban én többszörös magyar bajnok vagyok atlétikában, de csak csapatban, egyéniben sosem. Nincs messze tőlem, ami itt történik, én is ezt éltem annak idején. […] Persze asz a fontos, hogy a szeretet az, ami a leginkább elő tudja hozni belőlünk az érzéseket. Ha szeretitek a pályán azt, amit itt tesztek akkor az érzéssel tölt el benneteket és egy életre meghatározóak lesznek” – lelkesítette a jelenlévő fiatalokat a plébános.

A tavaly elhunyt edző, Szikora Gyula emlékére alapított ösztöndíj kedvezményezettjeit is köszöntötték. Idén hárman vehették át az oklevéllel járó pénzjutalmat. Illyés Gréta gerelyhajító, U16-os korosztályban lett országos bajnok, ezt a teljesítményét ismerték el a díjjal. Szintén U16-os korosztályban remekelt Fadgyas Vilmos rúdugró, akinek a munkáját úgyszintén honorálták. De természetesen Szőllősi István paralimpikon se maradhatott ki a sorból, aki többek között a 2020-as tokioi paralimpián elért eredménye miatt részesült ösztöndíjban. Az ünnepségen Moys Csaba tiszteletbeli elnök köszöntötte a fiatalokat, emlékeztetve őket arra a szellemiségre, amit az alapító közel 100 évvel ezelőtt fogalmazott meg a számukra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments