Csereklye Krisztina: váci illetősége is van a „végrehajtó maffiának”

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott Csereklye Krisztina december 23-án. A Mi Hazánk Mozgalom váci elnöke kiemelte pártjának szerepét az általa „végrehajtó maffiának” nevezett csoport korrupciós ügyeinek feltárásában.

A sajtóesemény keretei között a helyi politikus egy aktuális, és az egész országot érintő botrány váci vonatkozásával kívánta példázni politikai közössége feltárást segítő tevékenységének idei eredményeit. Bizonyára sokan olvastak az elmúlt hetekben Völner Pálnak, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának korrupciós ügyéről, mely során a gyanú szerint több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnökétől, Schadl Györgytől. Csereklye Krisztina ennek az esetnek a kapcsán szólalt fel és hívta fel a helyiek figyelmét arra, hogy ez az ügy még annál is jobban érinti őket, mint azt vélhetően eddig hitték. Elmondása szerint váci illetősége is van ennek a „maffia bűnszövetkezeti” tevékenységnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

„A Mi Hazánk Mozgalom nevéhez köthető, most már másfél éve a végrehajtó maffiának a tényfeltárása, amely Toroczkai Lászlónak (a párt elnökének), illetve Dr. Fiszter Zsuzsanna hitelügyi szakpolitikusunknak a munkáját övezi. Ennek a kitartó munkának a végeredménye, hogy a végrehajtói karnak az elnöke most már az előzetes büntetését tölti, valamint a hozzá köthető személyeket is be fogják vonni. Itt, akit megemlítek dr. Schadl György, aki 600 millió forint feletti bevételre tett szert az elmúlt évben a végrehajtói kizsákmányolásból, illetve maffia pénzekből.”

A párt helyi szervezetének elnöke ezen a ponton tért ki a váci érdekeltségre: eszerint ennek a „végrehajtói maffiának” közel 220 végrehajtója van jelenleg, közülük 75-tel szemben bírósági eljárás van folyamatban és a top 10 legjobban kereső között az ötödik helyen egy váci személy szerepel, aki közel 375 millió forintos bevételre tett szert. A Váci Napló azon kérdésére, hogy mégis milyen városunkat érintő esetekről van szó Csereklye Krisztina hozzátette: többek között hitelmoratóriumokkal és behajtási ügyekkel kapcsolatos bűntettekről beszélhetünk. Kiderült, hogy akik ellen már eljárás van és előzetesben vannak valószínűleg beismerő vallomást tettek. Így sokan kerültek szóba 2-3 millió forintos megvesztegetések ügyében, amikben Völner Pál is érdekelt, valamint a végrehajtói pozíciók értékesítése, eladása is illegálisan történt. Emellett az elnök információi szerint szinte minden lefoglalt lakásnak az árverezését a váci behajtó intézte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

„A szálak eljutottak egészen Völner Pálnak a felfüggesztéséig, aki az Igazságügyi Minisztérium államtitkár helyettese volt és nemrégen szavazta meg a mentelmi jogának a felfüggesztését a Parlament. De mi elfogadhatatlannak tartjuk azt, hogy végkielégítéssel távozott a posztjáról, 4 millió forintot kapott és további eljárás egyenlőre nem tudjuk fog-e folyni ellene. A szálak felgöngyölítését tovább folytatjuk és jómagam is fogok ez irányban munkát végezni, mivel kiderült, hogy Schadl Györgynek, illetve Völner Pálnak érdekeltsége volt még a paksi atomerőműnek a beruházásában és más klímapolitikai beruházásnál is szóba került a nevük” – zárta szavait. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

2 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments