Deákvár három képviselője értékelte az elmúlt évet

Szerdán Deákvár három képviselője – Tótváradi-Nagy Bence, Molnár Nándor, Rozmaring Sándor – értékelte az elmúlt évet. Mint elhangzott: egy meglehetősen nehéz időszakon vannak túl, hiszen a pandémia korlátozásai ezt az évet és a város helyzetét is megnehezítették.

Elsőként Tótváradi-Nagy Bence, a 8-as választókörzet képviselője beszélt. Kiemelte: ennek ellenére Deákváron egy sikeres évet tudhatnak maguk mögött.

„Fontos fejlesztéseket sikerült megvalósítanunk az elmúlt időszakban. Ilyen volt például az év eleji közvilágítási fejlesztés, amikor Öreg Deákvár több utcájában is pótolva lettek a hiányzó köztéri lámpák, illetve a Papvölgyi út – Szüret utca – Napraforgó utca szakaszára is megújuló energiaforrású lámpák kerültek. A Szivárvány utca közművesítésének befejezése után, mintegy 300 méteren kapott új aszfaltburkolatot. Megkezdődött a deákvári bölcsőde építése, illetve megkezdődött az Alsó utcai vízelvezetés tervezése” – mondta.

Kiemelte még, hogy a legjelentősebb fejlesztést ebben az évben Törökhegyen sikerült megvalósítani. Az egyik ilyen volt a terület egyik legrosszabb állapotú útjának, a Szablya utcának a felújítása, amely 3,6 millió forintba került az önkormányzatnak. Emellett megújult a Felsőtörökhegy út is, amely mart aszfalttal lett stabilizálva, ez az egyik építési vállalkozóval együttműködésben valósult meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

„Felismertük azt is, hogy Deákvár szíve a KRESZ-park, ezért itt egy valódi közösségi teret kell létrehoznunk. Ennek érdekében egy közvélemény kutatást is végeztünk. A beérkezett válaszok alapján lett körbe kerítve a tér, megnyílt a nyilvános illemhely, közvilágítási lápmák kerültek kihelyezésre, megújultak a játszóeszközök és két új streetball palánk is helyet kapott. És itt valósult meg Vác első bekerített kutyafuttatója is.”

A 10. választókerület a város legkiterjedtebb és egyik legnépesebb választókerülete. Északon a külterületek, délen a Gombás-lakótelep határolja, melyek közrefogják a családi házas övezetet – ez a rész tartozik Rozmaring Sándor képviselőhöz.  Mindegyik terület más-más problémákkal küzd – hívta fel a figyelmet a képviselő.

„A külterületen élők elsősorban az infrastruktúra fejlesztésében várnak segítséget. Ezért került sor nyolc külterületi földút kőszórásos megújítására a DDC Kft által biztosított kővel és további két út kőszórásos felújítására önkormányzati forrásból. Hat szolár-lámpával három buszmegálló és egy korábban világítás nélküli dűlő kapott közvilágítást. A lakótelepen élők egyik legnagyobb problémája a parkolás. A Gombási úti Spar Áruházzal kötött megállapodásunk lehetővé, teszi 30 db parkolóhely korlátlan használatát és további 50 gépkocsihely használatát az üzlet zárva tartási ideje alatt. A lakótelep parkolóhelyeinek felfestésével rendezettebbé vált a parkolás és egyúttal több gépkocsi elhelyezésére nyílik így lehetőség. Lakossági kérésre egyirányúsításra került a Sas utca” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Rendezettebbé vált az elmúlt évben a Munkácsy-park. Ebben nagy szerepe volt a lakosságnak, a Radnóti úti általános iskola diákjainak és a városfejlesztő kft-nek. A városban elsőként a Munkácsy-park kapott 3 darab komposztálót, melynek célja a környezettudatosságra történő figyelemfelkeltés volt.

A jövő év tervei között a képviselő kiemelte, hogy 2022-re húzódik át a Sas utcai tömbbelső esővíz-elvezetésének felújítása és a kapcsolódó parkoló korszerűsítése, a Radnóti úti általános iskolával szemben lévő buszmegálló felújítása, átalakítása. A Radnóti út – Deákvári főút kereszteződéséhez közeli játszótér felújítási terve már elkészült, a kivitelezés jövőre várható. Hozzátette még: a volt Esze Tamás Laktanya területén a közeljövőben 3 hektáron elkezdődik egy magyar kereskedelmi lánc áruház beruházása.

Molnár Nándor a 9-es választókörzet képviselőjeként igyekezett az ott lakók problémáit megoldani., de mint mondta ezen a területen kevesebb a megoldandó feladat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

„A nyugdíjasok kérésére a Tölgyfa utcát a Kárász utcával összekötő lépcsősoron sikerült elhelyeznünk egy-egy szolár-lámpát. Nincsen elfelejtve az a parkolófejlesztés sem, amelyet az Arany János utca, a Negyvennyolcasok útja és a Degré Alajos utca lakói kértek. A tervezés zajlik, a kivitelezés jövőre várható. Hamarosan elkészülhet a deákvári főtéri butiksor előtti nyolc darab parkoló kialakítása. Ezek a vállalkozóval kötött szerződés alapján kerülnek majd kivitelezésre, jelenleg a tervezés zajlik. A körzet legfontosabb problémája a Garam utca – Vág utca gondja. Több alkalommal jeleztem, hogy az elfoglalt és magánterületként használt közterületek problémája, olyan szintre emelkedett, hogy a továbbiakban ezt elviselni nem lehet. Ezért év elején – mivel a lakosság semmilyen lépést nem tett az ügyben – elindulnak a közigazgatási eljárások, mivel a nemzeti vagyonról szóló törvény előírja, hogy a jegyző akadályozza meg, a közterületek magáncélra történő ingyenes használatát” – mondta. Hozzátette: a 16 méternyi közterületből 12 métert magán célra használnak itt, amely miatt nem tudnak az ott élők parkolni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments