Elkészült a Budapesti főút új útburkolata

Átadták a Budapesti főút Múzeum utca és Kép utca közötti szakaszát. A munkálatok során új útburkolatot kapott a kiemelt fontosságú útszakasz, valamint az alatta futó vízvezetékeket is kicserélték.

A 2019-es önkormányzati választási kampány egyik központi témáját és ebből következően számos választási ígéretnek a magját Vác megtépázott közúthálózata adta. Ezen belül a jelenlegi városvezetés vállalása a belváros talán legforgalmasabb, de mégis rendkívül elhanyagolt állapotú útjának, a Budapesti főútnak a helyrehozatala volt. Az azóta eltelt két évben sok minden történt, ami miatt csak megkésve tudott elkezdődni a fejlesztés: gondolhatunk itt a koronavírus járványra, ami miatt nem lehetett erre fordítani a forrásokat, de olyan gyakorlati problémára is, minthogy csak nehezen sikerült beruházóra találni. De minden viszontagság ellenére a napokban végre elkészültek a munkával, amit egy sajtótájékoztató keretei között Matkovich Ilona polgármester és Inotay Gergely alpolgármester jelentett be december 6-án.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

„Újabb mérföldkőhöz érkeztünk a felújítások terén: egy régi és nagyon fontos ígéretünket valósítottuk meg. Mégpedig azt, hogy a Budapesti főutnak a legrosszabb, Kép és Múzeum utca közötti szakaszát felújítjuk. Azért volt ilyen hosszadalmas ez a felújítás, mert ki kellett cserélni a vízcsövet is az utca alatt. Ugyanis 90 éves vízvezeték volt itt, ami most megújult. Ez nagyon fontos, hiszen itt rendszeresek voltak a csőtörések. 53 millió forintot költött rá az önkormányzat. Nem volt könnyű beruházót találni ezért kicsit megcsúsztunk, de éppen a hóesés előtt sikerült leaszfaltozni, nagyon jó minőségben” – nyitotta meg a tájékoztatót a városvezető.

Ezt követően az alpolgármester is felszólalt, aki amellett, hogy örömét fejezte ki amiatt, hogy az egyik legfőbb ígéretüknek megfelelően végre átadhatják ezt az útszakaszt, elmondta, hogy sajnálatos módon nem kaptak ehhez semmilyen támogatást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

„Szeretném elmondani, hogy kormányzati forrás híján teljesen önerőből tette bele a város vezetése ezt az 53 millió forintot, aminek a folyamányaként ez az útszakasz elkészült” – mondta, majd azt is hozzátette, hogy szeretné megkérni az autósokat, hogy az útburkolati jelek felfestéséig fokozott elővigyázatossággal közlekedjenek. – A gyalogátkelő sincsen még felfestve, aminek a hideg idő az akadálya elsősorban. De amint lehetséges lesz ez is el fog készülni.”

Mindezeken felül az ES TV kérdésére az is elhangzott, hogy további útfelújítások is tervben vannak. A polgármester elmondta, hogy a Rádi út, valamint a Lehár utca és a Deákvári főtér közötti rövid szakasz helyrehozatala továbbra is tervben van. De emellett a belvárosban járdafelújításokba is szeretnének kezdeni. A városvezetés reméli, hogy mindehhez pályázati támogatásban is részesülnek, de ha ez nem jön össze akkor is meg akarják valósítani. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments