Folytatódik a Nagyvillám sípálya fejlesztése

Megnyitotta kapuit a visegrádi Nagyvillám sípálya és villanyfénnyel egészen este 9 óráig várja a lesiklókat. A pálya fejlesztése jövőre folytatódik, jelentősen javítva a sportolás körülményeit. 

A több mint 300 négyzetméter alapterületű, tájba illeszkedő, négyévszakos fogadóépület kiviteli tervei már elkészültek. A pálya emellett két új felvonóval gyarapodik, és jelentősen bővül a hóágyús kapacitás is, így a nagyobb belföldi pályákkal egy időben tudnak majd nyitni. A fejlesztést az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) támogatja – közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A sípálya fejlesztésével együtt, szintén a Felleg-park beruházásához kapcsolódóan jön létre tematikus játszótérrel és vadbemutató kerttel a Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Központ is. A kivitelezés várhatóan 2022 tavaszán kezdődik. A közlemény szerint a Nagyvillám sípálya ebben a szezonban már látogatható. A pályákat világítják, így 21 óráig lehet sportolni a Visegrád melletti síterepen.

A hóvastagság jelenleg 10 és 35 centiméter között váltakozik, egyelőre a nagypálya és a „bébipálya”, a dupla tolókaros és a bébi köteles sífelvonók üzemelnek. Nagycsaládoknál a harmadik gyermeknek 50 százalékos kedvezményt, a negyedik gyermektől pedig ingyenességet biztosítanak 14 éves korig. (Forrás: MTI, hang.hu, Fotó: visegradsipalya.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments