Fontos fejlesztések zajlottak a belvárosi és a kisváci körzetekben

Az év közben elvégzett munkájukról számoltak be a belvárosi képviselők hétfőn délelőtt. Kászonyi Károly, Jess Kinga és Inotay Gergely nem csak az elmúlt év történéseiről beszélt, hanem a tervekről is.

Kászonyi Károly, az 1-es számú választókörzet képviselője úgy érzi, hogy korábban nagyon elhanyagolt volt Kisvác területe.

„Az elmúlt években nagyon összegyűltek a körzetben a problémák, amelyeket igyekszek megoldani, de ehhez idő kell. Napi szinten járom a körzetem utcáit, a tereket, a dűlőket és észlelem ezeket a problémákat. Igyekszek ezekre megoldásokat találni” – mondta. Hozzátette: arra nagyon büszke, hogy az ott élők régi vágyát sikerült teljesíteni, a nemrég kihelyezett bankautomatával, amelyért köszönetet mondott a Príma üzletnek is.

Az iskolavárossal kapcsolatban kiemelte, hogy biztonságosabbá tették a diákok átkelését a főúton. A jövőben akár egy okos zebra kialakítását is szorgalmazni fogják.

Több panasz is érkezett hozzá a területen áthaladó teherforgalommal kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban már megtette a szükséges lépéseket. Beszélt arról is, hogy hamarosan áthelyezésre kerül a hajléktalanszálló, és hogy a Kőhíd utcai lakótelep korábbi elhanyagoltságát szeretné megszüntetni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Jess Kinga, a 2-es számú választókörzet képviselőjéhez tartozik a főtér, a Széchenyi utca a vasútállomásig és a Duna-part egy része. Mint kiemelte: a területnek megvannak a maga jellegzetes problémái.

„Turisztikai központ is vagyunk, nagy látogatottsággal és egyedi igényekkel. Megújult a főtéren a zöld ház, kinyitott a kultúra előtt a kék ház, átalakult és új funkciót is kapott a Pannónia ház. Az áthajtásokat és az illegális parkolásokat megszüntettük a rendszámfelismerő kamera beszerzésével. Számos program zajlott itt, amelyeken a helyiek is szívesen részt vettek” – mondta. Hozzátette: ahogy kijjebb haladunk a belvárosból, sok az elhanyagolt közterület, zöldfelület, rosszabbak a járdák. Igyekeztek ezeken a helyeken szemeteseket elhelyezni, de szerinte a megoldás a kulturális viselkedés lenne.

Úgy látja, hogy bár a város a közterületek tisztán tartásában segítséget nyújt, a lakosság egy része nem partner abban, hogy a saját háza előtt tisztán tartsa a területet. Beszélt még a Szent István tér felújításáról is, amely jelenleg is zajlik, jövőre azonban látható szakaszba érhet már.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

A tervekkel kapcsolatban elmondta: amennyiben a költségvetés engedi, jövőre újabb fejlesztéseket történhetnek a körzetben.

Inotay Gergely, a 3-as körzet képviselője sorolta, hogy milyen fejlesztések zajlottak a területen az elmúlt évben.

„Járdák, utak újultak meg a belváros területén. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is igyekeztünk gondot fordítani ezekre a fejlesztésekre. Teljes szélességében újult meg a járda a Kert utcában, a Tragor utcában, a Flórián utcában, a Szent Miklós téren és a Budapesti főúton. Dolgozik a kátyúzó autónk, igyekszünk minden problémát, hibát orvosolni, de sajnos nagyon elhasználódottak Vác útjai.”

A 2021-es év egyik legnagyobb beruházása volt a Budapesti főút útburkolatának megújítása – emelte ki Inotay Gergely. Az út 280 méter hosszan újult meg teljesen, vagyis nem csak a burkolat, hanem a 91 éves vízvezeték cseréje is megtörtént.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A körzeteben nem csak burkolatok újultak meg, hanem játszóterek és parkok is. Igaz előbbieket sokszor azért is kellett karbantartani, mert megrongálták az eszközöket. Szépült a Rózsakert is, és új játszóhely alakult ki a Duna-parton, a Dunakanyar Szíve Egyesület és a Contitech jóvoltából. Emellett átadásra került a csónakház és a pumpapálya is, amelyet a jövőben tovább fejlesztenek majd.

Kiemelte még az óvodai felújításokat, több parkolóhely kialakítását és azt, hogy a strandon a már Szép kártyával is lehet fizetni, és januártól a várhatóan már kft-vé alakult művelődési központban is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments