Idén is várják a lakosság földlabdás fenyő felajánlásait

Összefogással, 2019. karácsonyán indult útjára az a kezdeményezés, amely egy környezetbarát megoldást kínál a földlabdás fenyők vásárlása, majd ünnepeket követően azok beültetése által. A város vezetése, az önkéntesek, és a Váci Városfejlesztő Kft idén is elindítja ezt a nemes szándékú akciót – írja a vacholding.hu.

Sok szép fenyő számára a karácsony az elmúlást jelenti, ahogyan azt minden évben láthatjuk az ünnepek után, az utcákat járva, a szemetesek környékén. Pedig a fák, és köztük ezek a kisebb-nagyobb örökzöld növények is, közvetlen környezetünk hosszútávú élhetőbbé tételét szolgálják. Városunkban több régi fenyves is található, amelyeket elnézve tudatosul bennünk, hogy gyönyörű parkok alakulnak ki, ha gondozzuk, védjük és szaporítjuk a fenyőket. Hangulatos fenyveseink vannak a Munkácsy parkban, az Alsótörökhegyi úton, a Párta utcában és a Kosdi út – Deákvári fasor kereszteződésben is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

A korábbi nagy érdeklődésre való tekintettel így a váci holding csapata idén még a fák megvásárlása előtt szeretné felhívni a figyelmet erre a lehetőségre, remélve, hogy még többen csatlakoznak hozzájuk. Mivel a példamutatás lehet a jövő nemzedéke számára a környezettudatos nevelés legfontosabb eleme, a fenyők ültetése során lehetőséget biztosítanak a szülőknek, hogy gyermekeikkel együtt ültethessék el a felajánlott növényeket.

Kérik a tisztelt lakosságot, hogy támogassák kezdeményezésüket. Vegyenek földlabdás fenyőt a karácsonyi időszakra, majd az ünnepek elmúltával ajánlják fel azt a város zöldterületeinek fejlesztése javára. A felajánlást az ünnepek után az alábbi e-mail címre várják: birszki.laszlo@vacholding.hu ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments