Jól ismert bűnmegelőzési előadó a drogprevenciós program új tisztje

Új drogprevenciós tisztet neveztek ki Vácon. A jövőben Takács-Mlatilik Tímea már ebben a tisztségében folytathatja a fiatalok körében végzett problémamegelőző tevékenységét.

A fiatalok kábítószer fogyasztásának megelőzése a fő feladata azoknak a drogprevenciós tiszteknek, akikhez 2014 óta fordulhatnak a szülők és a családok. A program minden általános- és középiskolában tanuló gyermek és hozzátartozói számára elérhető. A rendőrség szakembere személyesen (szülői értekezleteken, fogadóórákon), telefonon vagy elektronikus úton nyújthat segítséget, válaszolhat a kábítószerrel kapcsolatos, büntető igazságszolgáltatást érintő kérdésekre – olvasható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Kinevezésének értelmében pedig a Váci Rendőrkapitányságon december 1-jétől Takács-Mlatilik Tímea látja el az ezzel a munkakörrel járó feladatokat. A tavaly „DADA” kategóriában az év rendőre elismerést is elnyerő, azóta rendőr főhadnagy korábban is a fiatalokat célzó, Dohányzás, Alkohol, Drog, AIDS témakörű preventív program egyik kiemelkedő helyi aktivistája volt. Már az alsós korosztályhoz szólva is sikeresen átadta azokat az információkat, amelyekkel elkerülhető az áldozattá válás. Akkor így nyilatkozott az ES televíziónak:

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Keresik a sértetteket - Meglettek a sződligeti vasútállomáson parkolt kerékpárokról ellopott lámpák

„A rendőrségnek kiemelt feladata a megelőzés és ezt egészen kisgyermekkorban kell elkezdeni, hiszen sokkal egyszerűbb megelőzni a problémát, mint később azokat orvosolni. Hogyha ezt egy fokozatos készüléssel, tudással tudjuk előrevinni, akkor az mindenkinek egy tiszta haszon.”

Az új drogprevenciós tiszteknek az elérhetőségei a következők:

Szolgálati hely: Váci Rendőrkapitányság
Telefonszám: 06-27/505-600/3515 mellék
E-mail cím: MlatilikT@pest.police.hu
Fogadóóra helye, ideje: Váci Rendőrkapitányság (Vác, Zrínyi utca 7.), minden hónap első hétfőjén 16 és 17 óra között
Telefonos ügyelet ideje: minden páratlan hét keddjén 16 és 17 óra között ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments