Ilyen volt a Vác FC ősze az NB III Közép-csoportjában

Nem túlzás azt mondani, hogy hektikus őszön van túl a Vác FC NB III-as labdarúgócsapata. Miután nyáron nagy változások történtek a keretben – meghatározó játékosok távoztak, míg zömében fiatal labdarúgók érkeztek –, nem volt egyszerű Csank János és a teljes szakmai stáb számára az új csapat kialakítása. Ráadásul a stadionhelyzet is csak szeptember elejére oldódott meg, mégpedig úgy, hogy egy fedett mobillelátó került kihelyezésre a korábbi „A” szektor helyén, a klubház mellett, így a szövetség végre engedélyezte a hazai mérkőzések Vácott történő megrendezését (a szemközti lelátó befedése ellenben még nem készült el.)

A Balassagyarmat elleni, hatalmas esőzés miatt félbeszakadt augusztus 1-jei bajnoki után az első meccsek kifejezetten rosszul sikerültek, az ezt követő három bajnoki 0 pontot és 11 kapott gólt hozott. A szeptember 1-jei hazatéréskor tört meg a jég a Dabas-Gyón elleni 4–0-s hazai sikerrel, azonban a gárda ezt követően hét bajnokit mindössze egy győzelmet aratott (a Rákosmente otthonában 2–1-re). Így a nehéz helyzet októberre állandósult, azonban ekkorra már nem csak a csapaton kérhették számon az eredményességet a szurkolók, hanem a játékvezetőkön is. A videofelvételek és az elemzések alapján most már egyértelműen kijelenthető, hogy a Monor, a Kozármisleny, a Dunaújváros, a Bp. Honvéd II-MFA, az FTC II és az ESMTK ellen olyan hibás bírói döntések sújtották az együttest, amelyek az eredményt befolyásolták (példának okáért a Dunaújvárosnak három (!) büntetőt fújt be a játékvezető, ebből kettő jogtalan volt). Ennek ellenére a gárda mindezeken felülemelkedett és a hajrára összeszedte magát; biztató, hogy az utolsó négy bajnokin veretlen maradt, ezeken 6 pontot szerzett és a végsőkig tartó küzdelem, hajrágóllal pontot ért az FTC II és az ESMTK ellen is. A Balassagyarmat elleni utolsó idei bajnoki – amelyet a havazás miatt három nappal elhalasztottak – végül 2–2-s döntetlent hozott, így 18 ponttal a 16., még éppen bent maradó helyen zárta az évet a Vác.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Természetesen az összteljesítmény a nehezített körülmények mellett is elmaradt a várttól, de biztató, hogy az ősz második felében egyre inkább összeállt a gárda, amelyben van potenciál a folytatásra nézve. Fontos, hogy éppen a kieső helyen álló riválisok ellen szerezte győzelmeit a csapat (Dabas-Gyón, Rákosmente, Mohács, Gerjen), ezek a pontok pedig gyakorlatilag „duplán” számítanak.

A támadójátékot nem érhette igazán panasz, a nyáron Putnokról érkező csatár, Mertse Ábel 12 gólt szerzett a bajnokságban, Tóth Milán 5 gólja mellett pedig sok gólpasszt adott. A védekezésen persze van mit javítani, a 39 kapott gól igencsak soknak tekinthető.

A Magyar Kupában két kört is ment a csapat, a Tiszaújváros és az Ibrány legyőzése után az NB I-es ZTE-t fogadta a Vác FC-t tévés mérkőzésen és a 4–0-s zalai siker ellenére jól helytállt. A téli felkészülést várhatóan január 4-én, kedden kezdi majd el az együttes, amely az edzések mellett több felkészülési mérkőzéssel készül majd a tavaszi szezonra, amely február 13-án veszi kezdetét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments