„Magyarország egyik legeredményesebb off-road csapata lettünk” – Horváth Lajossal beszélgettünk

Hosszú szezont tudhat maga mögött a Laller Racing Dakar Team csapata, amely mára Magyarország egyik legnagyobb kétkerekű off-road sportegyesületévé vált. 2021 az eddigi fennállásának legsikeresebb versenyéve volt a Horváth Lajos által vezetett váci csapatnak, így evidens volt, hogy a bajnokságok végeztével leülünk egyet beszélgetni „Lallerrel”.

Kérlek, értékeld az idei évet: hogy alakult, minek örültél nagyon, mit lehetett volna jobban csinálni?

Először is, nagyon boldog vagyok, hogy a borzasztó 2020-as, csonka szezon után idén visszakerült a hangsúly a versenyzésre. Egy szűk esztendő után végre újból teljes kalendáriumot futottunk, az előzmények ismeretében ez már így magában is egy nagyon komoly pozitívum. Az már csak hab a tortán, hogy az egyesületünk rövid fennállásának legerősebb évét zártuk, és mára mi lettünk itthon az egyik legnagyobb off-road team! Ez utóbbiak rendkívül boldoggá és motiválttá tesznek, mert azt gondolom, mindent kihoztunk a lehetőségeinkből. Számos nagynevű külföldi versenyen vettünk részt, 15 versenyzőnk van, három általunk képviselt szakágból kettőben mi adjuk az aktuális magyar bajnokot – van, ahol szakágon belül több kategóriában is -, és még a társadalmi szerepvállalásból is alaposan kivettük a részünket. Természetesen nem dőlünk hátra, mert mindig és mindenben lehet fejlődni. Ez a cél!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  HunGarian Baja: Horváth Lajos a CÉLBAN, jöhet a Dinaric Rally

A csapat igazgatása és ügyes-bajos ügyei mellett te magad is folyamatosan versenyzel. Milyen plusz terheket ró ez rád?

Lényegében semmilyet, hiszen imádom csinálni! Évtizedek óta a motorozás teszi teljessé az életem, az pedig további energiákat szabadít fel bennem, hogy nem csupán egyéni sportolóként vagyok jelen, hanem már csapatszinten is beírtuk a nevünket a sportszakmába. Ez az egész nem csak egy életstílus, szenvedély, vagy éppen motiváció, az idők során kicsit az ember vallásává is válik a motorozás, második családjává a versenyzőtársak. Utóbbi talán mindennél fontosabb tényező, és nagyon örülök neki, hogy az elmúlt évek talán legjobb közössége formálódik a tereprali szakágban.

Milyen tervekkel vágsz, vágtok neki a következő esztendőnek?

Mindig szeretnék, szeretnénk tovább fejlődni egy kicsit. Vannak konkrét terveink, ezekről egyelőre még nem rántanám le a leplet, de annyit elárulhatok, hogy 2022-ben mégtöbb külföldi versenyen akarunk rajthoz állni. Ezek között lesznek az elmúlt esztendőkből már jól ismert, visszatérő futamok, és új helyszínek is. Ha minden az elgondolásaink szerint alakul, akkor a jövő évet egy spanyolországi edzőtáborral fogjuk indítani, ám azt még nem tudom megmondani, hogy pontosan milyen bajnokságokban, mekkora létszámmal indulunk. Ezek még szervezés alatt állnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci Férfi Kézilabdázásért Alapítvány: elkezdték a felkészülést az új idényre

Mint minden sportágban, az off-road motorversenyzésben is tapasztalható az utánpótlás hiánya. Mit mondanál egy fiatalnak, miért fogjon bele a terepraliba?

Azért, mert olyan életre szóló élményekkel, barátságokkal, tartással és szemlélettel vértez fel ez a közeg, amelyet soha, sehol, semmilyen más sporttól nem kapsz meg! Tudom, hogy rengeteg tini, serdülő, fiatalember lelkesedik, sőt rajong az off-road motorozásért, így én bizakodó vagyok a jövővel kapcsolatban. Számos szakágnak komoly kultusza van Magyarországon, és előbb-utóbb minden kitartó ifjú motoros elér arra a pontra, hogy már nem elégszik meg az erdei veretéssel, és szervezett körülmények között akarja tovább húzni a gázt. Ez utóbbit nem csupán javasolnám, de tisztelettel kérném is: krosszosok, endurósok, terepes srácok, ne lépjetek tiltott ösvényre, inkább CSATLAKOZZATOK a Laller Racing Dakar Teamhez!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  HunGarian Baja: Horváth Lajos a CÉLBAN, jöhet a Dinaric Rally

Lassan már decembert írunk. Hogyan készülsz az ünnepekre, mit fogsz csinálni? Adj egy kis betekintést a civil szférádba!

Szívesen adnék, ha lenne olyan… (nevet) A sportegyesület, a saját versenyzésem, és a Laller Car Service napi ügymenete mellett elég nehéz a klasszikus karácsonyi készülődés, valószínűleg a szenteste előtti utolsó pillanatokig az aknában állok, vagy az irodában ülök majd. Maga az ünnep természetesen szent és sérthetetlen lesz, amelyet a párommal és a szűk családi körrel fogok eltölteni. Igyekszem rápihenni a hosszú és eredményes évre, és igazából ugyanazokat fogom csinálni majd, amit ti is: jókat eszek, beszélgetek, és egy-egy pohár ital is belefér… (kacsint) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments