Mától további Volánbusz-bérletek is elérhetőek a vasúti jegypénztárakban és jegyautomatákban

A minél szélesebb körű vásárlási lehetőségek biztosítása érdekében a MÁV-START – egyelőre pilot jelleggel – megkezdte jegypénztáraiban és kihelyezett automatáiból a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő autóbuszjáratokra szóló viszonylati bérletek értékesítését. A MÁV-Volán-csoport hosszútávú célja, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket – legyen szó akár buszos, akár vasúti utazásról – írja a mavcsoport.hu.

December 15-től országosan megvásárolhatóak a vasúti jegypénztárakban, valamint a kihelyezett automatákban a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő 14 autóbuszvonal járataira szóló helyközi, teljesárú, kedvezményes, 30 napos, havi, félhavi Volánbusz viszonylati bérletek. Az így kiadott bérletekre a rendszer már ráírja az utazási viszonylatot, ezért a teljes árúak esetében személyazonosság igazolására alkalmas okmány, a kedvezményes bérlet pedig a kedvezményre jogosító igazolvány/igazolás felmutatásával együtt érvényes. A visszaváltás csak az érvényességi idő kezdete előtt, 20 százalékos kezelési költség levonása mellett kezdeményezhető a MÁV-START ügyfélszolgálatán.

A MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési (JÉ) rendszere a magyarországi közösségi közlekedés legtöbb értékesítési csatornával bíró, legszélesebb kínálatot nyújtó felülete, aminek fejlesztését – a vasúttársaság saját belső erőforrásaira alapozva – a MÁV Szolgáltató Központ végzi csakúgy, mint az új típusú jegykiadó automaták integrációját a JÉ-rendszerhez. Ezzel a mostani fejlesztéssel folytatódik az egységes értékesítési rendszer kiterjesztése a Volánbuszra is, a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében utazók már egységes felületen egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket, akár busszal vagy vonattal utaznak.

Az elmúlt másfél évben a MÁV-Volán-csoport több hasonló fejlesztést is végre hajtott. Tavaly nyáron a MÁV mobilalkalmazás is bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal, amiben már megválthatók a szegedi 24 és 72 órás napijegyek és bérletek, továbbá a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, zalaegerszegi, siófoki, várpalotai, pápai, szolnoki, egri, nyíregyházi, és békéscsabai helyi buszbérletei is. (Fotó: MÁV-START) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments