Megvan kik tervezhetik meg az M2-es gyorsforgalmi út folytatását

Nyílt közbeszerzést írtak ki az M2-es gyorsforgalmi út folytatásának a megtervezésére. A pályázat eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben – írja a napi.hu. 

A tender végeredményének értelmében pedig az UTIBER Közúti Beruházó Kft., az UNITEF’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., valamint a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. tervezheti meg az út folytatásának a Nőtincs és Rétság közötti szakaszát, nettó 2 milliárd 575 millió forintért. Két pihenőhelyet pedig a RODEN Mérnöki Iroda Kft. tervezhet, nettó 192 millió forintért. A közbeszerzésen még az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. is elindult.

Jelenleg az M2-es gyorsforgalmi út Vácig készült el. Innen folytatódik Hont-Parassapusztáig (az országhatárig). A folytatás egy közbülső szakasza a Rétság elkerülő út, amely Nőtincs és a Rétság északi csomópont között épül meg, 9,5 kilométer hosszúságban 2×2 forgalmi sávval, a pályák közti fizikai elválasztással. Ezt tervezheti meg a három cég.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A közbeszerzés része volt a Drégelypalánknál tervezett komplex pihenőhely engedélyezési és kiviteli tervének az elkészítése is. Ez valójában két pihenőhely, mivel mind a két oldalon épül egy-egy parkoló. Ennek tervezője a RODEN Mérnöki Iroda Kft. A nyertesekkel december 6-án kötött szerződést a NIF. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments