Mikulásnapi országfásítás Sződligeten

Ásót, lapátot ragadtak szombaton a sződligetiek, hogy elültessék azt a 30 darab facsemetét, amiket az önkormányzat az agrárminisztérium pályázatán keresztül szerzett a nagyközség számára – írja az ESTV.

A médiaeseményen az erdőkért felelős államtitkár elmondta: a rendszerváltás óta a legnagyobb fásítási program zajlik Magyarországon, aminek keretében 2020 és 2022 között 36 ezer sorfát ültetnek el 1500 településen. Zambo Péter hozzátette: Magyarország a klímaváltozás elleni közdelem jegyében nem csak a 10 ezer fő alatti települések zöldítésre érdekében indított 1,5 milliárdos programot, hanem klímavédelmi akcióterv részeként tavaly őshonos fajokból 17 hektárnyi erdőtelepítést is elvégeztek. A faültetési akción a mikulásnak öltözött Juhász Béla mondott köszönetet a pályázati támogatásért.

„Nekünk van szerencsénk egyrészt azért, hogy megnyertük ezt a 30 darab fát, másrészt, hogy éppen Mikulásnap előtt pár nappal és így össze tudtuk kötni az ünnepi faültetési akcióval. Nagyon köszönjük államtitkár úr kedvességét, hogy eljött Sződligetre ás továbbra is pályázni fogunk” – fogalmazott a település polgármestere.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Majd Zambo Péter elmondta, hogy ő mindenkit arra biztat, hogy ne csak a Településfásítási Programban vegyen részt, hanem a településeken található felhasználható területeken a Vidékfejlesztési Program lehetőségeit kihasználva erdőtelepítéseket is hajtsanak végre.

„Ezek az erdőtelepítések szintén segíteni fogják a település levegőjének, környezetének minőségi javulását. Egy olyan nagyközség, mint Budapest térségében Sződliget is az egyre jobban fejlődő települések kategóriájába tartozik. Meg fogja hálálni ez a telepítés azt a gondoskodást, figyelmet, amit kapni fog a lakosságtól.” (Fotó: Sződliget facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments