Nem kapott még mindig választ a kérdéseire a képviselő

Ismét sajtótájékoztatót tartott Csereklye Károly, a Váci Szívvel mozgalom önkormányzati képviselője. A helyszín ezúttal a Naszály áruház sarka volt, ami nem volt véletlen, hiszen a képviselő azt is meg szerette volna tudni, hogy melyik bizottság döntött arról, hogy árusok települhetnek ki arra a területre. A kérdésére nem kapott választ.

Beszélt a Kosdi úti körforgalomnál nemrég elkészült gyalogosátkelőkről is. Kifejtette: bár a választás után a mostani vezetés ígéretet tett, hogy két hónap alatt elkészül, két év után lett meg a fejlesztés.

„Az előző képviselőtestületi ülésen megkérdeztem, hogy mi került ebbe 12 millió forintba? Nem kaptam rá nagyon választ, megtekinthetem a pályázatokat. Megnéztem, pályázatban minden volt, csak részletes felsorolás nem, hogy a munkafázisok mennyibe kerülnek. Láttam a sajtó híreiből, hogy átvettük a körforgalmat, megnyitottuk és köszönet a pályázat elnyerőknek és az elvégzett munkáért. Még mindig nem tudom, hogy mi került ebben 20 millió forintba” – mondta. Hozzátette: tételes elszámolást szeretne kapni arról, hogy mi mennyibe került.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Beszélt még a Radnóti úti buszmegállóról is, amelynek felújításáról az előző testületi ülésen döntöttek. Kifogásolta, hogy a költség 3 milliónak indult, és jelenleg 18 milliónál tart.

Csereklye Károly kifejezte nemtetszését a főtér karácsonyi dekorációjával kapcsolatban is. Szerinte a körhinta egy giccs, nem kellett volna oda tenni, de ha már oda került, legalább legyen ingyenes.

Végül pedig Matkovich Ilona polgármestert kérte, hogy adjon tájékoztatást a Toperini Ipari Parkba építendő üzemmel kapcsolatban, ahová akkumulátorokat és azok alkatrészeit helyezik el.

„Nem kéne az ottani lakókat tájékoztatni? Úgy fogunk járni vele, mint Gödön a Samsung akkumulátor fejlesztésével, hogy utólag tudunk meg mindent? Hol tartunk” – tette fel a kérdést az egyébként nemzetgazdaságilag kiemelt projektté nyilvánított beruházással kapcsolatban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Csereklye Károly képviselő úr tagja a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságnak, amelyik az árusok kitelepüléséről több esetben döntést hoz – kezdi közleményét a városháza.

Vác Város Önkormányzata elkötelezett az itt élő emberek és családok életminőségének, egészségének, biztonság- és komfortérzetének növelése iránt. Ezért a koronavírus-járvány okozta válság, a kormányzati elvonások, az évek óta beígért, ám meg nem érkezett állami támogatások, valamint a korábban regnáló városvezetéstől örökölt többszázmilliós tartozásállomány ellenére is arra törekedett, hogy stabilizálja a város költségvetését.

Az önkormányzat szigorú, mértéktartó, költséghatékony és mindenekelőtt átlátható gazdálkodásának eredményeként készül el napokon belül a Budapesti főút is, vagy például a december 1-én átadott Vám utcai óvoda felújított, korszerűsített konyhája. Az említett beruházások évtizedes hiányt pótolnak, a váci lakosok érdekeit szolgálják. Mint ahogy az említett Kosdi úti kereszteződés négy gyalogos átkelőhelyének kiépítését is évtizedek óta várták városunk polgárai. Mint az Csereklye Károly képviselő úr előtt is ismeretes, erre a fejlesztésre háromszor írt ki nyílt beszerzést az önkormányzat, csak a harmadik alkalommal jelentkezett, igaz, akkor két kivitelező is, és az alacsonyabb költségeket ajánlót bízták meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt projektekkel kapcsolatban, nagyon nehéz az állami, vagy beruházói oldaltól érdemi információkat kapni, bár az önkormányzat több ízben kezdeményezett személyes találkozót a Cecz Közép-európai Kft-vel, ami előreláthatóan csak a jövő évben fog megvalósulni – írják végül. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments