Online nyílt nap a váci Piarban

A világjárvány miatt idén is az online térben rendeztük meg iskolánk gazdag és színes programokat kínáló nyílt napját, így mutattuk be a váci Piarista Gimnáziumot az érdeklődő negyedikes és nyolcadikos diákoknak és családjaiknak – olvasható az iskola közleményében.

December 4-én, szombaton 9 órakor kezdődtek a programok. Kalász Ákos igazgató úr tartott egy tájékoztatót a virtuális térben az iskola képzési szerkezetéről, az itt folyó pedagógiai munkáról, nevelési fókuszokról, szabadidős tevékenységekről, ünnepeinkről, közösségekről, az iskola infrastruktúrájáról. Sok érdeklődő bekapcsolódott az eseménybe, és az interaktív helyzetnek köszönhetően bárki feltehetett kérdést is akár személyesen, akár a chatben.

10 órától számos élő találkozás valósulhatott meg a monitorok előtt a négy csevegőszobában. Kettőben a PAD-os (diákönkormányzati tagok) diákok várták a kicsiket és a nagyokat külön-külön, kettőben pedig a szülői szervezet képviselőinek lehetett feltenni kérdéseket, illetve beszéltek az iskoláról, a tapasztalataikról. Nagy volt az érdeklődés, mintegy 100-an csatlakoztak az online szobákhoz. Az iskola minden apró részletére kíváncsiak voltak, főleg a kicsik: mennyi a házi feladat? Mi a legérdekesebb az iskolában? Hogy hívják az agámát? Milyen sportfoglalkozások vannak délután? Milyenek szoktak lenni az osztálykirándulások? Milyenek a tanárok? Milyen az ebéd? A nagyobbakat már komolyabb kérdések is izgatták: mennyire korszerű az iskola? Vannak-e külföldi kirándulások?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A nyelvi előkészítő iránt érdeklődők is sok kérdésre kaptak választ, hiszen a következő programpontban kifejezetten a NYEK-es osztály diákjai és egyik tanára mutatkozott be. Ők elkészítették az iskolát bemutató prezentáció videós változatát is angolul (honlapunkon megtekinthető). A chatszobához csatlakozott Isabela Holanda, aki a Műszaki Egyetem építészmérnök hallgatója, és két társával az elmúlt hetekben látogatott meg néhány nyelvi tanórát. Szívesen beszélgetett angol nyelven a diákokkal, és válaszolt kérdéseikre. Többek között arra, hogy mi az a három dolog, ami legjobban tetszik neki Budapesten: „a közlekedés, az építészet/ épületek (főleg a Parlament) és a Duna” – volt a válasza.

Ezzel a programmal párhuzamosan elérhetővé tettük az előre elkészített tartalmak honlapunk tematikus oldalán, amely jó néhány online videót tartalmaz a kémiai kísérletektől kezdve, a sporttevékenységeken, közösségi eseményeken, nyári táborokon át, a színjátszókör nemrégiben felvett darabjáig. Kiadványainkat is olvashatják ugyanitt. És akik a felvételi hírlevelünkre regisztrálnak, a felvételi folyamat minden részfeladatával kapcsolatos teendőről értesítést kapnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

A délelőtt folyamán megnyílt az online (be)szabadulószoba, amelyet mindkét korosztály számára készítettünk annak érdekében, hogy játékos formában még többet megtudjanak iskolánkról a képek, a feladatok, a videós kisfilmek segítségével. Még mindig elérhető honlapunkon: vac.piarista.hu.

Minden felvételire készülőnek sikeres felkészülést és vizsgázást kívánunk. Reméljük, jövő szeptemberben találkozunk! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments