Rétessel ajándékozták meg az időseket Mikulás napján

200 darab rétest juttatott el az önkormányzat a váci idősek otthonai és a Tabán utcai otthon lakóinak december 6-án, Mikulás napján. A zamatos süteményeket ugyan nem a Mikulás, hanem Inotay Gergely alpolgármester és Matz-Molnár Krisztina, a Jószomszéd Hálózat vezetője vitték el és adták át néhány kedves szó kíséretében. A rétes a Csocsaj Pékség felajánlása volt – írja a vac.hu.

Az édességfelajánlást hagyományteremtő céllal indította el az önkormányzat a Jószomszéd Hálózattal karöltve, jövőre tervezik annak folytatását. Az eredeti elképzelés szerint, s ha a járványügyi intézkedések is lehetővé teszik, akkor a közösségi programot rétessütő versennyel kötnék össze, ahol a lakosok összemérhetik tehetségüket, az elkészült rétesekkel pedig ismét megörvendeztetnék az intézmények lakóit. Remélhetőleg, 2022-ben sikerül megvalósítani a rendezvényt, azzal még inkább emelve az adventi időszak ünnepélyességét.

„Látják az emberek, hogy jó helyre kerülnek az adományok, amit adnak nekünk. Sok helyen már a boltokban jelezték, hogy addig vártak az adományozással, amíg nem látták, hogy a Jószomszéd Hálózatnak van kitéve a kosár, amibe belehelyezhetik az adományokat” – nyilatkozta Matz-Molnár Krisztina az ESTV-nek.

A Jószomszéd Hálózatnak a hétvégén is volt akciója, akkor összesen 240 csomagot osztottak szét a váci gyerekek és családok között. A frissen sütött édességből aztán hétfőn egy Mikuláscsomag kíséretében az összes idős gondozottnak is jutott. (Forrás: vac.hu, estv.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments