Soltész Miklós a Regőczi Alapítvány adománygyűjtésére is felhívta a figyelmet az önkéntesek világnapján tartott ünnepségen

Kiemelkedően fontos a nemzet és az ország életében a Magyar Vöröskereszt munkája. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az önkéntesek világnapja alkalmából, a WHC Csoport és a Magyar Vöröskereszt által tartott ünnepségen emlékezett meg arról, hogy: idén 140 éves a Magyar Vöröskereszt és 100 éves a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt.

Az államtitkár méltatta a vöröskeresztnek a rászorultakért, elesettekért és az egész nemzetért végzett munkáját, kiemelve, mennyire fontos volt és most is az a koronavírus-járvány alatti tevékenysége. Mint mondta, a kezdetekben a zárások miatt egészen más jellegű munkát kellett végezniük, mint most, amikor nyitottabb az ország, de a vöröskereszt – a karitatív szervezetek többségéhez hasonlóan – rugalmasan tudott ezekhez alkalmazkodni.

Soltész Miklós a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, nemcsak a rászorulók és elesettek ellátásában, de a véradás szervezésében és a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekeket segítő, a köztársasági elnök és felesége által életre hívott Regőczi Alapítvány munkájában is azonnal szerepet vállalt a Magyar Vöröskereszt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Az egykori kisváci pap, Regőczi István atya nevével fémjelzett alapítvány ugyanis idén jótékonysági adománygyűjtésbe kezdett, amit ezúttal a közmédia 10. alkalommal megrendezendő, jubileumi „Jónak lenni jó!” jótékonysági kampánya is támogat. Ennek keretében várják az adakozni kívánó emberek felajánlásait. Az 1357-es számot tárcsázva vagy a számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet segíteni az ügy sikerességét.

Az adományvonal egészen az év végéig elérhető, de már most százmillióhoz közelít az adományösszeg. A közmédia ráadásul az akció keretei között december 19-én egy egész napos műsorfolyammal igyekszik majd segíteni a nemes célt. (Forrás: MTI) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments