Világos lett a Contitech-nél lévő buszmegálló és a csendesréti bekötő út is

Egyre jobban benépesülnek Vác külterületi részei. A Csendesrét az egyik ilyen példa, ahol már több család talált otthonra. A város a lakópark kivitelezőivel kooperálva most nem csak a Contitech buszmegállóit világította ki, hanem a lakóparkhoz vezető utat is.

Kiemelten foglalkozik ezekkel a területekkel az önkormányzat, hiszen sok helyen még nincsen infrastruktúra kiépítve – emelte ki a helyszínen Matkovich Ilona polgármester.

„Ez is egy ilyen hely, ahol most a közvilágítást oldottuk meg. Fontos terület ez, hiszen egyre többen költöznek ide ki és ipari terület is van itt. Azt gondolom, hogy sokaknak segítettünk azzal, hogy kivilágítottuk a buszmegállót. Ilyen fejlesztéseket már városszerte adtunk át és fogunk még a jövőben is” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

Pacsay Miklós, a csendesréti lakókert fejlesztője arról beszélt, hogy 10 éve kezdték el az építkezést és már 150 otthon létesült a területen. Elmondta még: Kiss Zsolt alpolgármester kérésre finanszírozták a közvilágítás kiépítését, hogy a lakókert környezetében is egy szép infrastruktúrát alakítsanak ki. Kiemelte: egy új, karbonsemleges technológiát alkalmaztak, ami azt jelenti, hogy a lámpatestek napelemmel működnek.

Leginkább fiatal párok költöznek ki Budapestről a Kastélyliget lakóparkba, erről már Pétermann Zoltán fejlesztő beszélt. Mint mondta a lakóközösségnek ez egy rendkívül fontos lépés volt és bízik benne, hogy nem állnak itt meg, hanem közösen további fejlesztésekben is gondolkodhatnak.

Kiss Zsolt a körzet képviselője kereste meg a beruházókat, hogy közösen fejlesszék a terület közvilágítását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

„Ez a projekt arról szól, hogy nem csak a beruházókkal közösen, hanem a lakókat bevonva szeretnénk fejleszteni Vácot. Volt már több ilyen fejlesztésünk, az önkormányzat szeretné ezeket tovább erősíteni” – mondta.

A lámpatestek bekerülési költsége hatmillió forint volt, melyhez Vác Város Önkormányzata kétmillió forinttal járult hozzá. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments