2022-ben is folytatódik a MÁV állomásmegújító programja

A vasúttársaság kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása. A legforgalmasabb állomásokat érintő „50 megújuló állomás” program 2019-ben indult, ennek keretében 2021-ben 10 helyszínen fejeződtek be karbantartási és felújítási munkálatok, 3 helyszínen 100 P+R és 26 helyszínen 1298 B+R parkoló épült összesen – írja a mavcsoport.hu.

A munkálatok során térségünkben 2021-ben Sződ-Sződliget megállóhelyen felújították a felvételi épületet, a homlokzatot és megújult az utasváró is, a peronokon az aszfaltburkolat javítása mellett új padokat, hulladékgyűjtőket helyeztek ki, a gyalogos aluljáró felújításának részeként a lépcsőket is kijavították. A gyalogosaluljáró világításának felújítása megtörtént. Ferihegy, Rákoskert, Rákospalota-Kertváros, Vác-alsóváros, Vicziántelep megállóhelyeken a peronokon új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki, valamint új biztonságtechnikai rendszert építettek ki. Rákospalota-Kertvárosban továbbá a peront is felújították, Vác-alsóvárosban a betonkerítés festése és az aluljáró lépcső tetőfedése is elkészült, Vicziántelepen a helyenként megsüllyedt térburkolat javítását is elvégezték és új típusú utasbeállókat telepítettek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Összesen 3 helyszínen 100 P+R és 26 helyszínen 1298 B+R parkoló épült 2021-ben.  Gyömrőn és Monoron 100-100, Pilisen 90, Kápolnásnyéken, Szolnokon és Vecsésen 80-80, Ceglédbercelen 68, Gárdonyban, Pestszentlőrincen, Velencén és Zebegényben 60-60, Agárdon, Alsógödön, Erdőkertesen, Farmoson, Fóton, Fótújfalun, Martonvásárban, Őrbottyánban 40-40, Ceglédbercel-Cserőn, Kisköre-Tiszahídnál, Monorierdőn, Nagymaroson, Sülysápon, Sződ-Sződligeten, Vicziántelepen pedig 20-20 kerékpártároló épült ki. Velencén további 18 kerékpártárolására alkalmas bontott támaszt is kihelyeztek. Pilisvörösváron 50, Ceglédbercelen 45, valamint Kisköre-Tiszahídnál 5 P+R parkoló is kiépült.

A tervezetten 2023-ig tartó „50 megújuló állomás” program keretében idén is tovább folyatódnak a karbantartási munkálatok. Rákospalota-Kertvárosban zajlik az utasbeálló kiépítése, Nagymaros-Visegrádon és Szobon pedig folyamatban van a felvételi épület felújítása, ezeket tervezetten szintén idén befejezik. Továbbá Felsőgödön 60 kerékpártárolót létesítenek. (Fotó: MÁV) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments