A költségvetést nem, de az új alelnököt megszavazta a megyei közgyűlés

Új társadalmi megbízatású alelnököt választott Pest Megye Közgyűlése január 28-án. Az év első ülésén Karácsony Ádám képviselőt nevezte ki a grémium a Megyeházán.

A korábban külügyi tanácsnokként dolgozó politikus az elmúlt évek során sok esetben hozzájárult már munkájával a megye érdekében zajló ügyek előremeneteléhez. Többször is képviselte a térséget nemzetközi találkozókon, európai vitákon vagy akár a Régiók Európai Bizottságának plenáris ülésén. Tevékenységének elismeréseként pedig tavaly az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának tagjai közé is bekerült.

A megyei közgyűlés képviselői így a héten úgy döntöttek, hogy szavazatukkal lehetőséget biztosítanak neki arra, hogy a külföldön mutatott teljesítményét és eredményeit hazai környezetbe is átültethesse, mint a legújabb társadalmi megbízatású alelnök.

Emellett a testület támogatta, hogy az Önkormányzat stratégiai együttműködési megállapodást kössön a Börzsöny Kapuja innovációs és a Kis-Duna menti turizmusfejlesztési klaszterrel. Azonban az önkormányzat költségvetését nem fogadták el a jelenlévők. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments