A Limest idézik majd meg a verőcei Duna-parton

Talán sokan észrevehették már, hogy valami készül Verőcén. A12-es főútról, ha Vác felől közelítjük meg a települést szembetűnő, hogy a Duna-partjáról eltűntek a fák. Ez sokakban ellenérzést váltott ki. Azt már korábban lehetett hallani, hogy itt egy turisztikai attrakció készül, de szerintem sokan nem számítottak arra, hogy ez ekkora tereprendezéssel jár.

A Dunakanyar Régió a napokban megkereste Verőce polgármesterét, Grauszmann Györgyöt a projekttel kapcsolatban, amely 220 millió forintos kormányzati támogatással indult el. A készülő kikötőerőd, vagyis Limes, a római kort idézi majd meg.

A beruházás során egy kétszintes látogatóközpontot hoznak létre, amelyben a késő római határvédelem, a római kori hajózás és vízhasználat témáját mutatják be interaktív módon, emellett egy római tematikus játszóteret és tanösvényt is kialakítanak – írja a honlap.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Grauszmann György, arról számolt be a lapnak, hogy a fejlesztés jól halad, a Duna mentén lévő sétány elkészült és már épül a kiállítótérként funkcionáló épület is. Hozzátette, hogy turisztikai szempontból fontos ez a beruházás Verőcének, hiszen egy nagyszerű szabadidőközpont várja majd a látogatókat.  A Duna-parton egy 8 méter magas, 36 négyzetméteres féminstalláció készül, amely jelzi majd, hogy hol állt korábban az őrtorony.

Verőcére az elmúlt néhány évben több mint 1,2 milliárd forint kormányzati támogatás érkezett – emelte ki a település vezetője.

A cikk megjelenése után többen is aggodalmukat fejezték ki azért, mert szerintük „letarolták” a Duna-partot. Kritizálták azt is, hogy nem fog igazán a tájba illeszkedni az új építmény és egyáltalán nem idézi majd meg a római kort. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments