Az év első munkahetén is illegális határátlépőket fogtak a nemzetközi járatokon

November 5-én a szlovák és magyar rendőrök újból közös járőrszolgálatot láttak el a Budapest – Prága között közlekedő vasútvonalon. A váci állománnyal is együttműködő rendfenntartók járőrszolgálata pedig ezúttal négy migráns előállítását eredményezte – írja a police.hu.

Az értelemszerűen számos külföldi állampolgársággal rendelkező utast is szállító járatokon a rendőrök rendszeresen szoktak ellenőrzéseket tartani rendfenntartó célzattal vagy, hogy ki tudják szűrni például az esetleges jogtalan határátlépőket.

A 2022-es év kezdetén se pihentek a rend éber őrei, január 4-én egy nemzetközi szerelvényt ellenőriztek, amelyen négy külföldi utast igazoltattak. Sajnos ez alkalommal is akadt munkája a járőröknek, mivel a magukat szír, tunéziai és algériai állampolgárnak valló férfiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították őket. Meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályok szerint így mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Váci Rendőrkapitányság a jövőben is tervez hasonló, a szlovák rendőrökkel közös járőrszolgálatot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments