Böjte Csaba alapítványának gyűjtöttek a váciak

Adománygyűjtésbe kezdett a Váci Nemzeti Kör (VNK) a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány részére még ősszel. Mindezzel az volt a céljuk, hogy minél több jó minőségű élelmiszert, játékot, édességet és nem utolsó sorban készpénzt tudjanak Dévára elvinni – közölte Konopás Attila, a VNK ügyvivője a dunakanyarregio.hu-val.

A Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes által alapított dévai gyermekmentő szervezet célja az erdélyi kilátástalan helyzetű, sokszor az éhhalál szélén tengődő fiataloknak a felkarolása. Az áldozatos munkának köszönhetően mára már több ezren leltek otthonra a szervezet berkein belül és a különféle jótékonysági megmozdulások révén rendre részesülnek adományokban is. Ilyen akciót szervezett a Váci Nemzeti Kör is, akik szép számban gyűjtöttek össze felajánlásokat. Volt, aki édességet, játékot vásárolt, hogy ezzel a gesztussal tegye szebbé a dévai gyerekek karácsonyát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

„Az adományok átadásakor, a gyerekek arcát látva jöttünk rá, hogy igazából mi lettünk megajándékozva. Az örömöt, a mosolyt és hálát nem lehet leírni, amit kaptunk. Valójában ez volt a mi dévai ajándékunk: a felénk sugárzó szeretet” – fogalmazott Konopás Attila.

Nevek említése nélkül, de ezúton is szeretnének külön köszönetet mondani a két váci élelmiszerbolt tulajdonosának, akik élelmiszerrel és édességgel segítették az adománygyűjtést, valamint annak a vállalkozónak, aki egy kisbuszt bocsájtott rendelkezésükre az adományok célba juttatásához. De emellett hálájukat szeretnék kifejezni mindazon felajánlóknak is, akik hozzájárultak a Váci Nemzeti Kör karácsonyi kezdeményezéséhez. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments