Elindult a főváros és az agglomerációs települések közös gondolkodása

Fórumot tartottak a budapesti Városházán a főváros környéki agglomeráció ügyében, hogy közösen keressenek megoldást a felmerülő közös problémákra. A pénteki eseményen Vác polgármestere, Matkovich Ilona is felszólalt és a régió közlekedési helyzetét modellezte településünk példájával.

Az Egységben Magyarország szívéért fantázianévre hallgató együttes megmozdulás keretében rávilágítottak többek között arra, hogy az ingázók magas száma miatt Budapest és az agglomeráció közlekedési kihívásai összeforrtak. Az autósforgalom nagyarányú növekedésének a következtében állandósultak a torlódások, míg a hiányos közösségi közlekedés miatt az ezt a megoldást választók is rendszeres kényelmetlenségbe ütköznek. Részint ezeknek a nehézségeknek a megoldása érdekében gyűltek össze és Matkovich Ilona is ezért szólalt fel és emelte ki, hogy Vác is tipikus agglomerációs település, ahol 2019-ben 34 ezer lakos volt, azóta pedig 37 ezer felé emelkedett a lélekszám.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

„A régió szerepe megkerülhetetlen, mégis számtalan problémával küzdünk. Közös problémákkal, amelyekre csak közös választ adhatunk. Ilyen például, hogy a fővárosi belső kerületek 60 év alatti népessége felére csökkent, miközben az agglomeráció népessége 60%-kal nőtt. Ennek ellenére az agglomeráció bővülő népességéhez szükséges infrastruktúra fejlesztések nem, vagy csak részben történtek meg a hiányzó erőforrások miatt” – írta facebook bejegyzésében a városvezető.

Majd azzal zárta összefoglalóját, hogy elmondta: ezekre az új helyzetekre fognak megoldást keresni azokon a találkozókon, amelyeknek Vác is helyet ad majd a továbbiakban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments