Fiatalítják a deákvári szederfasort

A kedvező időjárást kihasználva, az esztendő első munkanapjaiban megkezdődtek a deákvári Szederfasor közel évszázados fáinak fiatalítási munkái. Mint arról a választókörzet önkormányzati képviselője, Tótváradi-Nagy Bence tájékoztatott, a tevékenység egy régen betervezett beavatkozás, mellyel megmenthetik az idős fákat, megakadályozhatják az általuk okozott veszélyeket – írja a vac.hu.

Az utóbbi években több alkalommal okoztak problémát az utcában a magasabb autók által leszakított gallyak, illetve az erős szélben leszakadó balesetveszélyes ágak. Emellett hatalmas méretük miatt több helyen a közvilágítást is leárnyékolták, valamint az út fölé hajolva a nagyobb méretű autók közlekedését nehezítették.

Lakossági kérésre ezért ezen a héten a Váci Városfejlesztő Kft. munkatársai – az elmúlt évben beszerzett emelőkosaras célgéppel – elvégzik a Szederfa sor űrszelvényezését, a beteg ágak levágását, illetve a fák megfiatalítását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Díszpolgári és a Pro Urbe díjakhoz várnak javaslatokat

„Régóta tervezett munkaként a héten elkezdődött a deákvári védett szederfasor karbantartása. Erre azért volt szükség mert az utóbbi években többször is okoztak problémát a magasabb autók elé, illetve a vihar esetén letörő ágak. Most a héten lezajlik az utca űrszelvényezése, a beteg ágak levágása, a fák megfiatalítása. Ezáltal tavaszra egy sokkal jobb állapotú, egészségesebb és szebben mutató szederfasor fogadja majd az utcába érkezőket” – mondta a képviselő az ESTV híradójának, majd hozzátette, hogy arra kér mindenkit, hogy a munkálatok alatt az érintett területen nagyobb figyelemmel közlekedjenek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments