Folytatódnak a kertészeti munkálatok Deákváron

Több Öreg-deákvári utcában is megkezdődött a vegyes fasorok gallyazása. Többek között a Vörösmarty téren, a Somogyi utcában, a Lehár Ferenc úton és a Fekete utca bizonyos szakaszain is dolgoznak a Váci Városfejlesztő Kft. munkatársai – tájékoztatott Tótváradi-Nagy Bence egy tegnapi facebook bejegyzésében.

Azt követően, hogy múlthéten elvégezték a Szederfasor közel évszázados fáinak a fiatalítási munkáit, a választókörzet önkormányzati képviselője most további deákvári fa-karbantartási munkálatokról számolt be. Ezúttal a városrész egyik legforgalmasabb részén, a Lehár Ferenc út mentén tettek arról, hogy a túlterebélyesedő növényzet ne okozzon problémát és még sokáig ékesíthesse az utcaképet.

„A fák visszavágását indokolja, hogy a lombkoronák meglehetősen közel vannak a lakóházak falaihoz, illetve sok esetben belelógnak a járda útvonalába és az utcák űrszelvényébe, másrészt pedig a fák élettartamának növelése érdekében 2-3 évente érdemes elvégezni ezeket az ifjítási munkálatokat” – fogalmazott Tótváradi-Nagy Bence.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A váci holding jóvoltából így még időben sor kerül ezeknek az időszerű és szükséges feladatoknak az elvégzésére. A fák karbantartása mellett a múlt héten még vissza lett vágva a Hanusz utcai lépcsősor melletti sövény is, továbbá folyamatosan zajlik a decemberben lehullott avar begyűjtése. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments