Fórum a szemétszállításról: sok kérdés merült fel

Január 19-én este fórumra várta a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTkH) Vác lakosságát, hogy tájékoztatást adjanak a február 1-én életbe lépő változásokról. A november 1-jei szolgáltató váltás több problémát is szült, ennek ellenére csak kevesen vettek részt az eseményen – írja a vac.hu.

Feigli Ferenc igazgató nyomatékosan kérte, hogy ha bárki bármilyen problémát észlel a közszolgáltatással kapcsolatban, az minden esetben a DTkH ügyfélszolgálatával vegye fel a kapcsolatot. Az elmúlt hónapok problémáival kapcsolatban pedig elmondta: a covid és az átállás miatt voltak csúszások a szemétszállításban, de ezeket igyekeztek minél gyorsabban orvosolni.

Sok kérdést szült, hogy milyen zsákba lehet tenni januártól a szelektív hulladékot. Mint elhangzott bármilyen színű zsákba lehet tenni, ami némileg áttetsző, mivel városunkban nagyon szépen, tisztán gyűjti a lakosság az ilyen típusú szemetet. Így használható az a gyűjtőzsák is, amelybe a kommunális hulladékot is teszik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A zöldzsák osztása április 1-től kezdődik majd, ebbe a folyamatba be kívánják vonni az önkormányzatot is úgy, hogy a lakosok egyben vehessék át az egész évre tervezett gyűjtési alkalmak zsákjait (2 db/alkalom) ingyenesen.

Fontos változás lesz, hogy várhatóan februárban megnyílik a lakossági hulladékudvar, ahová a lomok egy részét leadhatja az, aki bemutatja a negyedévre befizetett csekkét. Ezzel párhuzamosan eltűnnek majd Vác közterületeiről a szelektívgyűjtők. Veszélyes hulladék gyűjtést tervez az önkormányzat 2022-ben, mivel ilyen szemét nem adható le a hulladékudvarban.
Varga Katalin a cég ügyfélszolgálatának vezetője kérte a váci lakosoktól, hogy minden panaszt, észrevételt a DTkH ügyfélszolgálatán keresztül tegyenek meg. Mint elhangzott: november óta csökkent a panaszok száma. Felhívta a figyelmet, hogy a DTkH honlapján (www.dtkh.hu) minden járatkimaradást igyekeznek időben feltüntetni, ezért kérte, hogy ezt kövesse a lakosság. Hamarosan azonban elindul a szolgáltató Facebook oldala is, amelyen szintén friss információkat közölnek majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Sok kérdéssel készültek a fórumon megjelentek. Elhangzott az is, hogy továbbra is elszállítják annak a szelektív szemetét is, aki sárga vagy kék kukába gyűjti. Fontos kérdés volt a lomtalanítás problémája. Mint kiderült januártól egész évben lehet kérni a házhoz menő lomtalanítást egy alkalommal, ezt a szolgáltató ügyfélszolgálatán kell jelezni.

Panaszaikkal ne a számlákon szereplő NHKV-t keressék, hanem közvetlenül a hulladékszállítást végző DTkH-t. Ügyfélszolgálatuk elérhetősége: Vác, Zrínyi M. u. 9., Tel.: 06-28/561-200, ugyintezes@dtkh.hu www.dtkh.hu ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments