Galambos Péter: „Nagyon örülnék, ha sikerülne kijutni az olimpiára”

Hivatalos honlapján köszöntötte legújabb sportolóját, Galambos Pétert az MTK. A könnyűsúlyban kétszeres Európa-bajnok és háromszoros világbajnoki ezüstérmes evezős két évtized után hagyta el Vácot.

Tavaly decemberben látott napvilágot az a hír, miszerint városunk egyik legkiemelkedőbb sportolója, Galambos Péter klubot vált annak érdekében, hogy jobb körülmények között és feltételek mellett készülhessen ambiciózus céljainak elérésére. Köztudott, hogy a váci kiválóság sportsikerei alapján kvalifikálta volna magát akár a múlt nyáron megrendezett tokiói olimpiára is, azonban a könnyűsúlyúak mezőnyében ezt nem tehette meg. A párizsi játékokon való indulás érdekében így súlycsoportot váltott és új kihívások elé nézett. Többek között ehhez volt szüksége az ország egyik legnagyobb egyesületének a segítségére.

„A tavalyi esztendőben gondolkodtam el a klubváltáson. Először Vácon kerestünk megoldást, de az nem valósult meg, így jött szóba az MTK Budapest – mesélte a 35 éves klasszis. – Az MTK tudja azt a hátteret biztosítani, ami levetővé teszi számomra, hogy továbbra is ezen a szinten folytassam az evezést.”
.
De több szempontból is előnyös volt a klubváltás az evezős számára. Vonzó volt, hogy részben a budapestiek evezőstelepén, részben pedig továbbra is Vácon készülhet a megmérettetésekre. Emellett így számos válogatott összetartáson lesz alkalma összeszokni csapattársaival, többek között Szabó Mártonnal és a korábban szintén Vácról érkező Bácskai Mátéval.

„Mindenképp motivál, hogy ilyen támogatással vághatok neki az elkövetkezendő három évnek. Szeretném nagyon odatenni magam, az emberanyag remek, Szabó Márton és mások is csatlakoztak a csapathoz, tehát a válogatottból többen is itt fogunk edzeni, ami kitűnő előjel a jövőre nézve. Még egyelőre nem tudjuk, hogy fog kinézni a válogatottak összetétele, tesztelni fogjuk, hogy négypárban és kétpárban miként állhatunk össze” – mérlegelt Galambos.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A többszörös országos bajnok azért is hároméves tervben gondolkozik, mert szeretne ott lenni a 2024-es ötkarikás játékokon.

„Nagyon örülnék, ha sikerülne kijutni az olimpiára, hiszen többször is közel voltam a kvótaszerzéshez, de sérülés, betegség, vagy éppen a pillanatnyi forma miatt pici mindig hiányzott. Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy ezúttal kijussak, hiszen ez az utolsó esélyem lesz.” (Forrás: mtk.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments