Göd új alpolgármesterei a régi alpolgármesterek lesznek

A Gödi Hírnök információi szerint a bíróság visszahelyezte posztjára a Balogh Csaba momentumos polgármester által 2020 őszén leváltott két alpolgármestert, az LMP-s Fülöp Zoltánt és az akkor még DK-s Lőrincz Lászlót.

Még 2020-ban történt, hogy Göd polgármestere, Balogh Csaba saját hatáskörében, az önkormányzati törvényre hivatkozva visszavonta egy LMP-s és egy DK-s alpolgármesterének a megbízatását. Tette mindezt azért mert véleménye szerint az alpolgármesterek dolga, hogy „a polgármester mellett segítsék a város fejlődését, az elvállalt feladatokat elvégezzék az ott lakók érdekeit képviselve, valamint a polgármesterrel közösen, együtt küzdjék le a várossal szemben álló akadályokat”, de az említett Fülöp Zoltán és Lőrincz László szerinte ezt a szerepet nem töltötte be. Balogh szerint „ez azt jelenti, hogy a továbbiakban nem lesznek terhelve az alpolgármesteri teendőkkel, hanem képviselői feladataik ellátására fognak tudni koncentrálni, képviselői díjazás fejében”.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Azonban, mint tavaly kiderült a helyi politikus törvénytelenül járt el az ügy kapcsán. Legalábbis ezt állapította meg törvényességi felszólításában a Pest Megyei Kormányhivatal. Továbbá a dokumentumban 30 napot adtak az önkormányzatban kisebbségbe szorult városvezetőnek, hogy helyreállítsa a törvényes állapotot, aki viszont sokáig nem hajtotta végre a törvényességi felhívásban leírtakat.

Az eset viszont végül mégis a lefokozott politikusok javára végződött. A gödi hírportál a napokban elérte telefonon Fülöp Zoltánt, aki elmondta, hogy nem rendeltetésszerű joggyakorlás útján született meg a polgármesteri döntés, ezért visszakerültek az alpolgármesteri posztra a Balogh Csaba által leváltott vezetők. A bíróság döntése jogerős. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments