Használhatatlan csarnokra fizet milliókat a város

Nem csak a Vác FC és a Vác Városi Labdarúgó SE közpénzből finanszírozott stadionfejlesztésének elhúzódása, hanem a város másik végében évek óta torzóként álló, az azóta már csapatot sem versenyeztető Váci Kézilabda SE (VKSE) által építendő sportcsarnok befejezése is évek óta várat magára – írja a vac.hu.

Az utóbbi beruházás még 2016-ban kezdődött, és még azon év végén szerették volna átadni. A határidő előbb 2017-re, majd 2019-re módosult. Ám a sportolók azóta sem vehették birtokba a TAO-forrásból tervezett sportlétesítményt., amely segíthetné a környéken lévő iskolák testnevelési óráinak megtartását is.

Az eredetileg 300 férőhelyes munkacsarnokot áttervezték 400 fősre, hogy az akkor még élvonalban szereplő VKSE ott játszhassa bajnokijait. Schoffer Attila klubelnök 2018 szeptemberi nyilatkozata szerint: “A csarnok már 80 százalékban kész. Még ki kell csempézni, felrakni a szanitereket, felszerelni az ülőkéket a lelátóra, és lerakni a parkettát. (…) Az október szerintem még rá fog menni a parkettázásra a csúszások miatt.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A képviselő-testület elé havonta beszámolót kellett írnia az önkormányzati tulajdonon épülő létesítmény állapotáról a klubnak. A TAO-beruházás közel negyedmilliárdos tervezett összköltségének 63 milliós önrészét – hasonlóan a stadion projekthez – a város fejlesztési hitelből állta. Az elhúzódó építkezés miatt folyamatosan nőttek a költségek, emiatt az egyesületnek rendre módosítani kellett a TAO-szerződést.

2019-ben Schoffer Attila a beruházás befejezhetőségére vonatkozó kérdésre elmondta: „A beadvány bekerült a kormány elé, elméletileg van két miniszter, egy államtitkár, egy államtitkár helyettes, egy miniszterhelyettes, akik azt mondták, hogy támogatják.” A támogatás feltételeként szabták, hogy egyesületi forma helyett a csapatot egy újonnan létrehozott gazdasági társaság versenyeztesse. Ez meg is történt – a beígért, befejezéshez szükséges támogatás mégsem érkezett meg…

A bedőlni látszó beruházást a kézilabda szövetség is próbálta megmenteni, de végül már a csapattagok fizetésére, a terembérleti és egyéb díjak kifizetésére sem futotta és 2019-ben csődbe ment a klub: a VKSE csapata nem indult egyetlen bajnokságban sem.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

A Pető Tibor akkori alpolgármester sógora által tervezett épület azóta is üresen áll, fokozatosan az enyészeté lesz. A torzó melletti tábla még ma is hirdeti, hogy 2016 végére el kellett volna készülnie. A felvett hitel törlesztőrészleteinek millióit a város jelenleg is fizeti. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments