Idén is megpróbáltak átrohanni a Duna túlpartjára

Tucatnyi nekivetkőzött sportember tette próbára magát 2022 első napján Szentendrén, a Duna partján. Megpróbáltak a víz felszínén átrohanni a túlpartra, ami, mint eddig, ma sem sikerült, ám egy kiadós fürdés mindenkinek jutott az 5,6 fokos vízben – írja a ripost.hu.

„Az Újév első napján a lelkes sportolók minden évben megpróbálnak átrohanni a Duna túlsó partjára. Ez az próbálkozás minden évvel egyre sikeresebb, egyre messzebb érünk a víz felszínén rohanva…hisszük, hogy egyszer majd sikerül, mint ahogyan az Jézus sporttársunknak is nemrégen. Ha van kedved tarts velünk, jó móka, remek kihívás!” – így invitálták a résztvevőket az Újévi Vízenjárásra a szervező Szentendrei Városi Sportegyesület Thai Box szakosztálya.

Bár a kihívás nem könnyű, mondhatni teljesen lehetetlen, mégis legalább tucatnyian jöttek szerencsét próbálni január 1-jén délelőtt a szentendrei Kacsakőhöz. A szervező Skrobár Róbert a biztonság kedvéért hőmérőzéssel kezdett, hogy mindenki tudja: 5,6 fokos vízen készülnek járni. A tavaszias idő a segítségükre volt, mivel így kellemesebb volt a szabadban levetkőzni, ráadásul az elmúlt napokban legalább 1,5-2 métert emelkedett a víz, így bár a cél messzebbre került, de sokkal kellemesebb terepen futhattak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Amikor a kis csapat felkészült, hangos „Boldog Új Évet” kiáltással nekiindultak, és 30 méteren keresztül hősiesen ki is tartottak: ekkorra már a legtöbbjüknek a derekáig ért a jéghideg Duna. Volt, aki nyakig megmerítkezett, a többség azonban ahogy jött, úgy futott is ki a partra a törölközőjéhez és a szívmelegítőjéhez.

„5 évvel ezelőtt találtuk ki, az újévi megmerítkezést, akkor még az omszki tóra jártunk, néhány éve azonban a Dunához megyünk – árulta el Skrobár Róbert. – Kezdetben csak a mi csapatunk, a Szentendre Városi Sportegyesület Thai Box szakosztálya vett részt, de most már mindenkit invitálunk, aki a városban sportol, hogy megmutassuk: sokan vagyunk, bátrak vagyunk, és egyszer úgyis átjutunk a túloldalra!” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments