Ismét pályázik Vác a Rádi út felújítására

A január 19-i képviselő-testületi ülésre Szabó László műszaki osztályvezető előterjesztésében került napirendre a  Belügyminisztérium (BM) által kiírt, az önkormányzatok feladatellátását támogató pályázaton való részvétel – írja a vac.hu.

Mint ismeretes, az elmúlt évben az akkor ugyanilyen céllal kiírt pályázaton városunk a Rádi út felújítását célzó jelentkezést adott be, amelyet a kiíró be is fogadott. Már akkor is szerepelt az az értékelési kitétel, hogy az elbírálásnál előnyt élveznek azok az útfelújítások, melyeken közösségi közlekedés (autóbusz járatok útvonalai) folyik. Ennek ellenére a 2021-es BM pályázaton városunk egy fillért sem kapott, abban az 5 %-os listában volt, amelyben az érintett településeket lenulláztak.

„Önkormányzatunk célja, hogy még ebben az esztendőben a Rádi út vasúti átjáró és Magyar utca közötti, igen rossz állapotban lévő szakaszát rendbe hozza. Ennek érdekében ismét beadjuk jelentkezésünket a központi forrás elnyerésére” – mondta el a testületi döntésről Kiss Zsolt alpolgármester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Az idei pályázat hasonlóan prioritást említ a buszok által érintett utak felújítására, fejlesztésére. Mivel az előzetes kalkuláció szerint az említett útszakasz javítása közel 100 milliós összeg, amennyiben sikerül elnyerni a maximális 40 milliós támogatást, mintegy 60 milliót kell majd biztosítani az önkormányzat kiadási költségvetéséből a beruházáshoz.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments