Január második felében fogják begyűjteni a kidobott fenyőfákat

Megszokott dolog, hogy javarészt Vízkereszt, azaz január 6. után kerülnek ki a váci lakásokból is azok a fenyőfák, melyek az ezt megelőző napokban a karácsonyi hangulat felelős szimbólumai. Vácott minden évben több mint 20 tonna közterületeken elhelyezett fát kell begyűjtenie a Váci Hulladékgazdálkodási Kft. munkatársainak.

A szakemberek mindenkit óva intenek attól, hogy fűtésre próbálja felhasználni a lecsupaszított fenyőfát, mivel annak füstje a külső környezetet, gyantája pedig a kályhákat károsítja. Az ajánlott összegyűjtési, szállítási, darabolási és megsemmisítési eljárás érdekében idén is szervezett formában szedik össze a kidobott karácsonyfákat.

Az elmúlt év végétől városunkban a kommunális, a szelektív és a zöldhulladék begyűjtését végző Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. pedig arról értesítette az önkormányzatot, hogy a fenyőfák begyűjtését egymást követő 4 napon – január 18. és 21. között – fogja elvégezni Vácon. A kihelyezésnél figyeljenek a gyalogos és gépjármű forgalomra, valamint vigyázzanak a parkoló gépjárművek állapotára. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments