Magabiztos győzelemmel a legjobb 8 között a hazai kupasorozatban a VNKSE

Tiszteletet parancsoló sikerrel jutott tovább Vác női kézilabdacsapata a hazai kupasorozat 4. fordulójából. A Kozármisleny otthonában 19-41-es, azaz 22 gólos győzelmet arattak.

A nemzetközi kupa és az élvonalbeli bajnokság megerőltető menetelése közben szerdán a Magyar Kupában is megkezdte szereplését a Váci NKSE. A sorozat korai szakaszából adódóan a másodosztálybeli Kozármisleny volt az ellenfél, így a mérkőzés egyértelmű esélyeseként készülhetett városunk csapata. Így a valószínűsíthető győzelem tudatában tényleges sikernek csak a magabiztos győzelem és a játékosok önbizalmának a növelése volt tekinthető. Ennek szellemében nyilatkozott Ottó Katalin vezetőedző is a találkozót megelőzően és leszögezte: „Semmi más nem lehet a célunk, mint ebből a körből továbbjutni a Magyar Kupa következő fordulójába.”

Ennek megfelelően is indult meg a mérkőzés, egy ideig minden percre jutott egy váci találat. Azonban ettől a könnyen jött fölénytől nem vérszemet kaptak a lányok, hanem szemlátomást elkényelmesedtek. Ezt kihasználva pedig az ellenfél felzárkózott egy gólnyi különbségre. Ez volt az a pont, ahol szükségesnek érződött kicsit megmozgatni a kispadot is: posztra cserék érkeztek a Vácnál, majd időkéréssel próbálta felpörgetni csapata játékát Ottó Katalin. Sikerrel tette mindezt, hiszen ismét nőtt a különbség, a 23. percre már 11-16 volt az állás. Ezt észlelve a hazaiak is időt kértek, amit követően a szünetig felváltva estek a gólok, így négy találatnyi váci fórral mentek az öltözőbe a csapatok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

A folytatásban hiába került emberhátrányba városunk küldöttsége, így is továbbduzzasztotta előnyét. Sorozatban érkeztek a váci találatok, amikre csak ritkán érkezett hazai válasz: a 38. percre már tíz gólos különbség is kialakult a két hölgykoszorú között. Az első játékrészben nagyot küzdő vendéglátók nagyon elfáradtak, két dobott góljukra 18 perc alatt 14 válasz érkezett ellenfelük részéről. A hajrában is tetszés szerint zörgette meg a kapuhálót a Vác, így kialakítva a meglehetősen impozáns 19-41-es végeredményt.

A Magyar Kupa 4. fordulójából 6 együttes kvalifikálta magát a negyeddöntőbe. Itt kapcsolódik majd be a Győr és a Fradi, hogy a következő körben szintén egymeccses párharc után 4 együttes jusson be a négyes fináléba. A sorsolás február első napján lesz, a negyeddöntők hivatalos játéknapja pedig március 9. A Váci NKSE a napokban repül el Franciaországba, hogy szombaton este hattól pótolja az Európa Liga csoportkörének nyitányán elhalasztott Chambray elleni kupacsatáját. A mérkőzést a tervek szerint a Sport TV1 élőben közvetíti. (Forrás: vac.hu, Fotó: vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments