Magabiztos siker az év első bajnokiján

Nem remélt, fölényes győzelemmel kezdte meg a 2022-es esztendőt a Váci NKSE. A január 12-én, kedden megrendezésre kerülő találkozón 29-37 arányban múlták felül az Alba Fehérvár csapatát.

Az eredeti tervekkel ellentétben Franciaország helyett Székesfehérváron kezdődött meg a Váci NKSE 2022-es éve. A sűrűnek ígérkező első két hónap programját pedig az eddigi 10 találkozóján csupán a Kisvárda és a Szombathely ellen győztes és utoljára még november közepén pályára lépő Alba Fehérvár KC elleni összecsapás nyitotta meg. De a Chambray csapatánál könnyebbnek ígérkező ellenfél ellenére se bízták el magukat a vendégek, Ottó Katalin vezetőedző úgy nyilatkozott a mérkőzést megelőzően, hogy alaposan kielemezték a fehérvári hölgykoszorút és kiemelt fontosságúnak tartották azt, hogy sikerrel kezdjék meg ezt az esztendőt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Ennek megfelelően remekül kezdték meg a bajnokit a váciak. A meccs elején minden percre jutott egy vendéggól és Kácsor Gréta is többször megzörgette a hazai hálót. Így a 10. percben, 3-9-es állásnál időt kért a hazaiak horvát vezetőedzője, aki többek között kapusát is lecserélte. De ez sem segített, a 13. percben már nyolc találatnyi volt a rendkívül jó támadójátékot produkáló váciak fórja. A biztos vezetés tudatában érkeztek páran a vendég kispadról: bizonyítási lehetőséget kapott Aron Andrea, Bárdy Noémi és Kovalcsik Jázmin is.

A folytatásban pár vendég próbálkozást már hárítani tudott az Alba kapusa, de a játék képe nem változott. Már régen edzőmeccs jelleget öltött a találkozó: a sziporkázó váci meccsindítás hamar elrendezte a pontok sorsát. A könnyedebb ütközetet többen ki is használták statisztikáik javítására, így Kuczora Csenge 9, Helembai Fanny pedig 8 találatot jegyzett. A bajnokit végül 29-37-es állásnál fújta le a játékvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Amennyiben nem szól közbe a pandémia, legközelebb vasárnap, magyar idő szerint 14 órakor az Európa Liga csoportkörében az igen erős és a kupasorozat egyik esélyesének számító román Valcea otthonában lép pályára a Váci NKSE. A mérkőzést a Sport TV1 élőben közvetíti.♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments