Megvan az országgyűlési választás időpontja és az ellenzék listájának első 7 jelöltje

Április 3-ára tűzte ki az országgyűlési választás időpontját Áder János köztársasági elnök. Az ellenzék pedig közös kampányról és a listájuk első 7 helyéről határozott.

„Az idei esztendőben Magyarország választójoggal rendelkező polgárai immár kilencedik alkalommal szabadon dönthetnek arról, hogy kikre bízzák közös ügyeink intézését. Az Alaptörvény és a választási eljárási törvény egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz arra, hogy a köztársasági elnök milyen időpontra tűzheti ki az országgyűlési képviselők általános választását. E törvényi felhatalmazás alapján az országgyűlési képviselők általános választását a legkorábbi időpontra, 2022. április 3-ára tűzöm ki” – áll a köztársasági elnök keh.hu-n közzétett nyilatkozatában. Valamint az is eldőlt, hogy ugyanezen a napon lesz a népszavazás a kormány 4 népszavazási kérdéséről is.

Mindeközben a Telex információi szerint az egyesült 6 ellenzéki párt a miniszterelnök-jelöltjével, Márki-Zay Péterrel készült interjún túl jelöltbemutatókat tartalmazó kampányújságot fog megjelentetni, és a következő két hétben országszerte igyekeznek eljutni vele szinte minden háztartásba. Emellett szeretnének, mintegy ezer óriásplakáton is feltűnni, vélhetően a Márki-Zay oldalán minap bemutatott egységes dizájnt szemléltetve. Mindezek annak az előfutárai, hogy Egységben Magyarországért néven, azonos arculati elemekkel ezentúl közösen fognak kampányolni a mindössze pár hónap múlva esedékes országgyűlési választásokat megelőzően. De az is eldőlni látszik, hogy hatpárti tömörülés listájának az első 5 helyén az előválasztás miniszterelnök-jelöltjei fognak szerepelni:

  1. Márki Zay Péter (listavezető miniszterelnök-jelölt)
  2. Dobrev Klára, DK
  3. Karácsony Gergely, Párbeszéd
  4. Jakab Péter, Jobbik
  5. Fekete-Győr András, Momentum
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elindult a tájépítészek váci programja

Őket a hatodik helyen az MSZP-s politikus, Tóth Bertalan, a hetedik helyen pedig az LMP-s Ungár Péter követi majd. A listát és a programot január végéig szeretnék véglegesíteni, hiszen azt követően, hogy április 3-ra tűzte ki a választások időpontját Áder János, célszerűnek gondolnának két hetet hagyni arra, hogy tudósítsák milyen név-, illetve logósorral kezdik meg az aláírásgyűjtést február 12-én. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments