Modern logisztikai központ, a túlterhelt deákvári utakra méretezve

A Váci Napló hasábjain olvashattuk, hogy elkészült a váci Esze Tamás laktanya tanulmányterve, ahol komplett városrészt alakítanak ki kertvárosi hangulattal, szolgáltatásokkal és a város vezetése kéri a lakosokat, hogy interneten keresztül véleményezzék azt. A rendkívüli jogrend miatt nem kötelező lakossági fórumot tartani, és ezért nem is éltek ezzel a lehetőséggel (pedig a deákvári lakosokat egészen biztos érdekelte volna), marad az elektronikus felkeresés lehetősége. Érdeklődésemre jelezték, hogy nem az egész laktanya területének a fejlesztési tervéhez várják a javaslatokat, hanem csak annak az északi részére, amit már el is adtak logisztikai központnak egy országos kereskedelmi láncnak.

A képviselők közül, akiket elértem, csak kevesen beszéltek róla, volt, aki azt mondta, hogy jelenleg a „Tizes” áruháznak annyira nagy a terheltsége, hogy azt akarják kiváltani, (na jó, de ki az, aki deákvárra menne bevásárolni a belvárosból…) mert, hogy jelenleg az egy logisztikai központ és megterheli a belváros forgalmát. Ez a magyarázat egy kicsit sántít, mert a tervekben egy „szupermarket” és egy logisztikai központ is szerepel, ahol a már a szupermarket is nagyobb, mint a „Tizes” áruház, és mellé még egy jóval több mint ezer négyzetméteres raktárépület is épül logisztikai központ céllal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

És itt álljunk meg egy pillanatra, mert a logisztikai központ az nem egy áruházat jelent, hanem olyan létesítményt, ahová kamionokkal érkezik az áru, amit szortíroznak, csomagolnak és kisebb teherautókkal tovább szállítanak a térség üzleteibe. Ez viszont azt jelenti, hogy egy ilyen létesítmény tervezésekor a területi elhelyezkedés mellett nagyon fontosak az oda- és onnan elvezető utak, amin érkeznek és újraelosztásra kerülnek a termékek. A logisztikai központ létesítése már eldőlt, csak idő kérdése, hogy mikor épül meg. És ha már megépül, megindul a kamion és a kiszolgáló gépkocsik forgalma is.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments