Mozgalmas évkezdés: ezúttal öt migránst kellett visszakísérni a határhoz

Továbbra is sikeres a szlovák és a magyar rendőrök közös járőrszolgálata a nemzetközi vonatszerelvényeken. A váci állománnyal is együttműködő rendfenntartók munkája ezúttal öt migráns előállítását eredményezte – írja a police.hu.

Termékenynek bizonyul a 2022-es év eleje az illegális határátlépők nyakoncsípésének tekintetében. Legutóbb arról tudtunk beszámolni, hogy már az esztendő első munkahetén is négy férfit kellett előállítani, miután azok nem rendelkeztek a szükséges okmányokkal. De ezt követően se szálltak hiába vonatra a rend éber őrei, január 13-án ellenőrizték a nemzetközi szerelvényeket, valamint az állomások környékét és ezúttal öt embert gyűjtöttek be. A magukat szír és tunéziai állampolgárnak valló férfiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították őket.

Meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályok szerint végül mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Váci Rendőrkapitányság a jövőben is tervez hasonló, a szlovák rendőrökkel közös járőrszolgálatot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments