Négy kérdéskör, amivel a városnak az idén foglalkoznia kell

Szerinted a következő évben mik lennének Vácnak a legfontosabb városfejlesztési feladatai? – kérdezi egyik ismerősöm, mire én: …nem látom, mik a lehetőségek, és úgy tudom, városfejlesztési koncepció sincs, vagy legalábbis minket civileket nem kérdeztek, és nem is osztották meg velünk. De, amiről írni szoktál a Naplóba, azzal elkezdenek foglalkozni veti oda nevetve. Jó akkor próbáljuk meg, válaszolom vidáman, hátha ez is bejön, mondok egy AZONNALIT, egyet, ami KÖZÉPTÁVÚ, és egy HOSSZÚ TÁVÚ programot, amit el kéne kezdeni minél hamarabb.

Szerintem a legégetőbb AZONNALI probléma a város közlekedése, mert jelenleg ez fizikailag már nem tartható. Reggel a város beáll, és működésképtelen lesz, majd életveszélyesen folytatódik, délután újra beáll ahogy vége a munkának és estig versenyt araszolnak a városlakók a kocsik leparkolásáért. Ez nem az elkerülő út, hanem a belváros problémája, azé a forgalomé, aminek mindenképpen be kell jönnie a városba. Az, hogy a lakóövezeteket használják tranzitútnak a gyerekek és a gyalogosok életének veszélyeztetésével. Ez elsősorban forgalomszervezési feladat és nem pénzkérdés, amihez szakemberek kellenek, mert ezt nem lehet csupán a jó szándék és a szokásjogok alapján megúszni.

A másik közlekedési probléma a városi útjaink tengelytöréshez közeli állapota. Tudom, hogy nincs pénz, de azt is tudom, hogy nincs koncepció sem, és szégyen, hogy azon a szinten tartunk, hogy télvíz idején kátyúznak, amikor ez szakmailag megvalósíthatatlan. Ez csak egy PR tevékenység, ami arra jó, hogy a lakos elmondhassa, hogy szólt és egyből kijöttek, és a sár és fagy ellenére milyen jól megcsinálták (hogy tavaszig a fagyban ismét kikátyúsodjon).


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments