Női kézilabda Európa-liga: kétgólos vereség Franciaországban

Bepótolta elhalasztott Európa-Liga csoportmérkőzését a Váci NKSE. Városunk kézisei pedig Franciaországban, hiába játszottak időnként jobban ellenfelüknél, összeszedetlenségük és Hámori Konszuéla kiállítása miatt újból vereséget szenvedtek.

A Váci NKSE nemzetközi szereplése ebben a szezonban eddig nem egy sikertörténet. A hétvégét megelőzően két mérkőzésből két vereség volt a mérlegük, ami még a legutóbbi, Viborg elleni szoros találkozójuk ellenére se festett túl fényesen, hiába rukkoltak elő szép játékkal. Ezen szerettek volna változtatni szombaton a Chambray Touraine otthonában, azon a mérkőzésen, amit az Európa-Liga csoportkörének nyitányaként játszották volna, de az ellenfél vírusérintettsége miatt akkor ez halasztásra került. Sajnos. Ugyanis azóta változtak annyira az erőviszonyok, hogy elmondható, az eredeti időpont kedvezőbb lett volna váci szempontból.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

„Ezt a mérkőzést már két héttel ezelőtt le kellett volna játszanunk, de most remélem sikerül is eljutnunk Franciaországba – nyilatkozta Ottó Katalin vezetőedző, a párharcot megelőzően. – Sajnos a mi keretünk azóta gyengült, az ellenfél pedig minden jel szerint visszaerősödött. Ennek ellenére mindenképpen úgy megyünk neki a mérkőzésnek, hogy megpróbáljuk ebből is a lehető legtöbbet kihozni.”

A találkozót hasonlóan gyengén kezdte meg mindkét alakulat. Az első 10 percet sok hiba jellemezte, így 5-4-nél még szoros volt az állás. Ám ezt követően a vendég akciókat a teljes dekoncentráltság, a védekezést pedig a fásultság jellemezte. Minden hazai kapura lövés a hálóban landolt: nyolc kapott gólra mindössze egy választ tudott adni a Vác. A játékrész második felében több váci csere érkezett a pályára, kiegyenlítettebb lett a küzdelem. Egyszer sikerült is felzárkózni 5 gólos hátrányra, de a szünet előtt ismét két francia találat esett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A második félidő sokkal jobban indult, hiszen pár perc alatt Pásztor Bettina védései után sikerült négy gólra felzárkózni. Ám a 36. percben az addig is elég ideges Hámori Konszuéla megrúgta ellenfelét, amiért – minden bizonnyal eltiltást jelentő – kék lappal végleg kiállították. Ezt követően felváltva estek a gólok, a váciak a korábbinál jobb védőmunkával, lendületesebben kézilabdáztak és sikerült felzárkózniuk. A záró öt percre 27-24-es állással fordultak a felek, azonban a véghajrát két hazai találat indította, amire a legvégén csak három váci hálózörgetés futotta. Így alakult ki a 29-27-es végeredmény.

Az év első két hónapjának megerőltető tétmeccs sorozatában most egy szusszanásnyi szünet következik a váciak számára. Viszont legközelebb ismét egy roppant kemény és hosszú utazás vár a váciakra: a tervek szerint február 5-én szombaton este nyolckor a dán Viborg otthonában lépnek pályára. (Forrás: vac.hu, vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments