Sorra alakulnak a sztrájkbizottságok váci iskolákban

A tegnapi tárgyalások sem vezettek megegyezéshez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezet (PSZ) és az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárgyalásán, így egyre biztosabb, hogy január 31-én sztrájkolni fognak a az iskolákban, óvodákban. Információnk szerint Vácon több iskola tanára csatlakozik a demonstrációhoz.

A két szakszervezet sztrájkbizottsága a még elégséges szolgáltatásokról tárgyalt a minisztériummal – vagyis arról, hogy mi történik majd az iskolákban a kétórás figyelmeztető sztrájk idején, de erről sem tudtak megállapodni – írja az eduline.hu.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete országos választmányának tagja azt mondta a tárgyalások után, a sztrájkbizottság részletes ajánlatot tett le az asztalra. Ilyen megállapodásokról korábban – mindenféle előzetes egyeztetés nélkül – tudtak dönteni, azonban most a kormányoldalnak az volt a válasza, hogy ezt még át kell nézniük, időre van szükségük. „Azt látjuk, a kormány továbbra is húzza az időt” – tette hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A PDSZ választmányi tagja elmondta azt is, hogy a kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a sztrájk alatt a tanárok az órák egy részét tartsák meg. Ezzel azonban a szakszervezetek nem értenek egyet – írja a honlap.

Annak érdekében azonban, hogy a január 31-re tervezett sztrájk megvalósulhasson, arra kérnek mindenkit a szakszervezetek, hogy az előkészítést kezdjék el. Az intézményvezetők ugyanis kötelesek tárgyalni a sztrájkbizottságokkal. „A sztrájkban bárki részt vehet, bárki kezdeményezheti, még most sem késő ennek nekiállni” – üzente a tanároknak.

Megkerestünk több Vácon tanító pedagógust is, akiktől megtudtuk, szinte minden intézményben elkezdték a felkészülést és a tárgyalást a jövő heti sztrájkra, sorra alakulnak a sztrájkbizottságok a városi intézményekben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments