Továbbra is sok kérdés övezi a laktanya területén létesítendő új városrész terveit

Lakossági fórumot szerveztek az Esze Tamás laktanya körüli fejlesztési munkálatok kapcsán. Az eseményen Rozmaring Sándor önkormányzati képviselő hallgatta meg az érintett terület környezetében élők kérdéseit és véleményét, majd igyekezett ezekre reagálni.

Tavaly év végén látott napvilágot az a látványterv, ami az utóbbi évek, évtizedek során elhanyagolt Esze Tamás laktanya területének felhasználására vonatkozik. Akkor a városvezetés egy komplex városrészt kialakítását hirdette meg, kertvárosias hangulattal, több szolgáltatással ellátva. Azonban azóta több olyan fejlesztést is bejelentettek, ami az ügy kapcsán érintett deákvári lakosság nemtetszését váltotta ki. Gondolhatunk itt a CBA áruház felépítésére, vagy a betervezett raktárra, ami a környék útjainak a leterhelésével, adott esetben a közlekedés megnehezítésével, zajosabbá válásával is járhat. Így észlelve az emberek kedvezőtlen véleményét és a kérdéseiknek a sokaságát, Rozmaring Sándor, a körzet önkormányzati képviselője lakossági fórumot szervezett, hogy reagálni tudjon a felmerülő problémás pontokra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

„Ezúton is köszönöm a csütörtöki lakossági fórumon megjelent, mintegy ötven deákvári választó aktív részvételét, akik a zord, téli időjárás ellenére megtiszteltek jelenlétükkel és érdeklődésükkel a téma iránt. Örömmel állapítottam meg, hogy a laktanya ügye, sokunk ügye. Mindannyiunknak fontos, hogy lakókörnyezetünk fejlődjön, ugyanakkor élhető maradjon” – fogalmazott a helyi politikus egy, a Deákvári Közélet facebook csoportban közzétett bejegyzésében.

Ebben a rövid tájékoztatójában is tudatta, hogy főként családi házas beépítésre kerülhet sor a területen, illetve tervben vannak sportlétesítmények, kereskedelmi- és szolgáltató egységek, bölcsőde, idősek otthona, valamint egy kápolna felépítése is. Mindemellett kiemelte: a Munkácsy-park megőrzése és fejlesztése szintén a terv fontos része, a parkon továbbra sem haladhat át gépjárműforgalom.

De természetesen szót ejtett a „bizonytalanságokról” is. Itt a már korábban is említett, jelenleg is épülő CBA áruház és raktár építési területének az ügyére tért ki. Leszögezte, hogy a laktanya főbejáratán keresztül fog történni a létesítmény megközelítése, azonban több kérdéskör esetében egyelőre csak azt tudta megígérni, hogy részletesebb tájékoztatást fog kérni az üzletlánctól. Ezek közé tartozik, hogy: a raktár várhatóan milyen teherforgalommal fog rendelkezni vagy, hogy az üzlet parkolóhelyeinek száma elégséges-e. Ugyanis az nem lehet cél, hogy a vásárlók a lakóövezetben parkoljanak. A jövőhétre sajtótájékoztatót terveznek a témában, így azt követően fogunk hírt adni a további részletekről.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

A képviselő a bejegyzés végén bejelentette, hogy az alkalmankénti személyes találkozás mellett, a közösségi média adta lehetőségeket is ki szeretné használni. A résztvevők felkérése, hamarosan létre fog hozni egy facebook csoportot, ahová azok csatlakozását várja, akiket a volt laktanyában zajló fejlesztés, lakóhelyük közelsége okán, közvetlenül érint. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments