Vácon folytatta országjárását a Mi Hazánk Mozgalom

A hivatalos kampányidőszak kezdetéig, azaz február 12-ig még majdnem három hét van hátra. De a különböző politikai közösségek már elkezdték a felkészülést és szavazóik feltüzelését a minél jobb választási eredmény elérése érdekében. Így tesz a Mi Hazánk Mozgalom is, akik országjárásba kezdtek és mintegy 500 településére látogatnak el, jelöltjeiket népszerűsítve és helyi támogatóikat meghallgatva. Január 23-án érkeztek el Vácra, ahova a párt alelnöke, Novák Előd jött el egy rövid sajtótájékoztatót, majd lakossági fórumot tartani. A politikust a váci mozgalom vezetője Csereklye Krisztina fogadta.

A korábbi országgyűlési képviselő tájékoztatója során közösségének a már jól ismert álláspontjáról számolt be a koronavírus-járvány elleni védőoltást illetően. Elmondása szerint elfogathatatlannak tartják a vakcinák kötelezővé tételét vagy azt, hogy az oltatlanokat bármilyen hátrányos megkülönböztetés érje döntésük miatt. Szerintük ők az egyetlen párt ma Magyarországon, akik kiállnak az emberek jogaiért. Majd helyi jelöltjüket helyezve a figyelem középpontjába kitért arra, hogy hamarosan a pártjuk elnöke is ellátogat városunkba, támogatva Páli Jenő ambícióit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

„A mozgalom most országjárásba kezd, mintegy 500 településre látogatunk el. Maga Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom miniszterelnök-jelöltje is eljön Vácra február 4-én. Pénteken 18 óra 30 perckor a művelődési központban fogja ismertetni programunkat és bemutatni képviselőjelöltünket, dr. Páli Jenő orvos-biológus agykutatót, a koronavírus kutatóközpontunk vezetőjét” – fogalmazott a politikus, jelezve azt is, hogy a képviselőjelölt ezen az alkalmon fog majd részletesen is beszélni magáról.

A fórumon is főként Novák Előd beszélt, elsősorban országos ügyekről, a járvánnyal kapcsolatos álláspontjukról, illetve természetesen magukat népszerűsítette. Olyan témákat érintett, hogy: kizárólag ők képviselik azt álláspontot, miszerint mindenki szabadon dönthessen arról, kíván-e élni az oltással vagy pedig már nem bízik benne, nyomoznak a politikusbűnözés után, valamint meglátásuk szerint ők azok, akik majd a mérleg nyelvét tudják képezni kritikus kérdésekben a Parlamentben. Végül a választási reményeikről beszélt és szerinte bőven van esély arra, hogy 5% felett végezzenek. Fontosnak tartják, hogy szakértőket vigyenek az Országgyűlésbe. Ezen a ponton ejtett néhány szót Páli Jenőről, a térségünkben induló jelöltjükről

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

„Örülök, hogy olyan szakértőkkel vagyok körülvéve, mint Páli Jenő, akinek meghatározó  a szerepe mind a Virradat Programunk megalkotásában, de főleg a koronavírus kutatóközpontunk vezetőjeként. Orvos-biológus agykutatóként több évtizedes kutatási-innovációs tapasztalatokkal rendelkezik, a magyar kutatásfejlesztés egyik fő támogatójaként nagyon fontos számunkra, hogy ő is segítsen abban, hogy szakmailag kellően megalapozott programmal induljunk neki a választásoknak” – promotálta jelöltjüket.

Páli Jenőhöz, mint szakértőhöz kérdés is érkezett az esemény során. Ennek megválaszolása közben pedig egy kis betekintést engedett szakmai múltjába, valamint leszögezte: ő kész meghallgatni minden kollégájának a felvetéseit, javaslatait.

„A Mi Hazánk Mozgalomnak is van egy saját víruskutató központja, amelyet én vezetek. Nagyon sok orvos jelentkezett már ebbe a projektbe. Nagyon sok olyan alapanyagot javasoltak már nekünk, amiket érdemes lenne kutatni és ezeket fogjuk is. Nekem is van három olyan alapanyagcsoportom, amik a koronavírus gyógyszer fejlesztésének lehetnének a kiindulási alapjai – számolt be kutatási eredményeiről a jelölt. – Korábban volt saját őssejt laborom, a baleseti kórházban Budapesten, volt neurokibernetikai laborom a Semmelweis Egyetemen, amiket vezettem. Tehát én nagyon rá vagyok készülve lelkileg is, hogy össze kell csomó okos embert, ötletet gyűjteni, hogy elérjük a koronavírus ellen ne csak az oltás legyen.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments