Vácon nyitotta meg legújabb állampapír-értékesítési pontját a Magyar Államkincstár

Új állampapír-értékesítési pontot nyit Vácon a Magyar Államkincstár január 17-én. A kincstári kirendeltség hétfői napokon várja majd a leendő és meglévő ügyfeleket 08:00-16:00 óra között a Dr. Csányi László körút 16. szám alatti Kormányhivatal épületében – derült ki hivatal szerdán megtartott sajtótájékoztatóján.

Bizonyára a legtöbbünknek már volt része olyan szituációban, mely során egy fontos hivatali ügyet kellett elintézni, de a procedúra megindítására nem volt Vácon lehetőség. Ez eddig könnyen előfordulhatott, illetve okozhatott kellemetlenséget, amennyiben a Magyar Államkincstár valamelyik szolgáltatását szerettük volna igénybe venni. Éppen ezért egy örömteli fejlemény az, hogy városunkban folytatják tovább hálózatuk bővítését és nyitják meg jövőhét hétfőtől a legújabb állampapír-értékesítési pontjukat.

Mint, ahogy a tájékoztatót levezénylő Miszlai József, a Magyar Államkincstár Budapest és Pest megyei igazgatója is kiemelte, komoly előrelépés ez a régióban. Budapest mellett eddig csak Gödöllő, Dunakeszi, Monor, Szigetszentmiklós és Szentendre rendelkezett ilyen kirendeltséggel Pest megyében. Történt mindez annak ellenére, hogy a közép-magyarországi régió az egyik legnépesebb az összes közül és a Kincstár lakossági állampapír- állományának az 52%-a, ügyfeleinek pedig 42%-a köthető hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Ezekről a jelentős számokról beszélt Tarnai Richárd is, valamint arról, hogy a kormányhivatalok 2011-es megalakulása óta tapasztalt minden nehézség ellenére a magyar gazdaság jelentősen fejlődött és az államkincstár olyan szolgáltatásokat és befektetési lehetőségeket tud nyújtani, ami még a laikusok számára is kézzelfogható és értékelendő.

„Ha valaki 2011-2012 táján azt az utat választotta, hogy igenis érdemes az államkincstár által kézben tartott befektetéseket választani, akkor nagyon jó lóra tett, hiszen egy évtized alatt számottevő haszna keletkezett ebből – fogalmazott a Pest megyei kormánymegbízott. – Én azt látom, hogy jó úton vagyunk és jó utat választottunk és nagyon jó lett az együttműködés az államon belüli különböző szervezetek között. Ez azt jelenti az ügyfél számára, hogy jó helyre tudja befektetni a pénzét és biztos alapokon áll ez a befektetése, másrészt, ha például gyermeke születik itt az egyik ajtón bemegy a Családtámogatási Főosztályunkhoz, majd szó szerint egy ajtóval arrébb az államkincstár kollégáihoz és nettó 20 perc után minden ügyet elintézve tud távozni.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

Hozzá csatlakozott Tavaszi Zsolt, a Magyar Államkincstár Államháztartási és Pénzforgalmi Szolgáltatásokért felelős elnökhelyettese, aki szintén azzal a gondolatmenettel folytatta, miszerint 10 éve annak, hogy a kormányzat úgy gondolta változtat az állampapír értékesítési stratégián és ebben kiemelt szerepet szánt a lakossági ügyfeleknek, befektetéseknek. Valamint az előtte felszólalókhoz hasonlóan ő is úgy gondolja, a mai helyzet az egy biztos lehetőséget teremt arra, hogy a hazai befektetők egy jó hozammal bírjanak, hiszen az állam finanszírozásával egy stabil partnert kaptak a lakosság tekintetében. Lényegében a magyar államadósságnak közel a negyede az, ami a lakosság kezében van.

„A hálózatbővítés, amiről most itt Vácon is beszélhetünk, azért is szükséges, mert a Magyar Államkincstárban értékpapír számlával bíró ügyfeleknek a száma jelentősen nőtt. Közel 530 ezer ügyfelünk van, akiknek a száma töretlenül 13 %-al, míg az az állomány, amit befektettek állampapírként több mint 19%-al, azaz 463 milliárd forinttal növekedett az elmúlt év folyamán. […] Ez a most Vácon megnyitott lett országosan a 77., míg Pest Megyében 7. forgalmazási helyszín, amivel nem csak a helyiek, hanem a szobi és a rétsági járásban élők számára is könnyebben elérhető lesz a kincstár” – zárta szavait az elnökhelyettes.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

A Kincstár értékesítési pontjain a személyesen megjelenő ügyfelek számára minden szolgáltatás elérhető, ugyanakkor tranzakcióik kiegyenlítésére csak kézpénzes fizetési módot választhatnak. A kényelmes ügyintézés érdekében viszont lehetőség van ügyfélregisztrációra, illetve online időpontfoglalásra is a Kincstár honlapján keresztül. Az értékesítési pontok elérhetőségéről, nyitva tartásáról, valamint az állampapír-forgalmazás részleteiről a Magyar Államkincstár honlapja nyújt bővebb felvilágosítást: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/ugyfelszolgalatok/). ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments