Zajlik a felkészülés a bennmaradás kivívásáért

Egyre jobban közeledik az NBIII 2021-22-es kiírásának a második fele, ahol a Vác FC-nek kiélezett küzdelmet kell majd folytatnia a bennmaradás érdekében. Pengeélen táncol a csapat, hiszen a jelenlegi 18 pontjuknak a birtokában csak egy hajszál választja el őket a kieső zónától, az őket követő, már a veszélyeztetettek között helyet foglaló Dabas-Gyón csak 3 ponttal van elmaradva tőlük. Így Csank János szakmai igazgató és a klubvezetés többi tagja is bizonyára tisztában van azzal, hogy létfontosságú felkészülési időszakban vannak, ami során az idény első feléhez képest meggyőzőbb játékra kell felkészíteniük a játékosokat.

Ebben eddig úgy tűnik nem állnak rosszul. Meggyőző és bizalomgerjesztő eredményeket produkáltak az elmúlt mérkőzések során. Ilyen volt a harmadik felkészülési találkozójuk is, ahol a Heves megyei I. osztályban szereplő Gyöngyösi AK csapatához látogattak. Az első félidőt nagy iramú játék jellemezte, többet birtokolták a labdát és több gólszerzési lehetőséget alakítottak ki, de ekkor még nem sikerült a hálóba találni. A szünet után azonban először Tóth Milán értékesített egy ziccert, majd az utolsó percben a csereként pályára lépő Balga Balázs is betalált, így kétgólos sikert arattak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Kevésbé volt eredményes, de a játék szempontjából továbbra is jól kinéző megmérettetés volt a legutóbbi, NB II-es ellenél ellen vívott ütközet: a Kecskeméti TE a Széktói Stadion műfüves pályáján fogadta focistáinkat. Az első félidőben a magasabb osztályban játszó hazaiak mezőnyfölényben játszottak, de remekül védekeztek a váciak, illetve Molnár László is többször jól avatkozott közbe a kapuban. Fordulás után pedig még bátrabb is lett a csapat, rögtön Kersáknak kellett védenie egy életerős lövést, majd a 68. percben Balga Balázs oldalszabadrúgása után Vén Botond érkezett középen a legjobb ütemben és a hálóba csúsztatott. A hajrában aztán egyre több gólszerzési lehetőség adódott a hazaiak előtt, a 78. percben Szuhodovszki beadása megcsúszott, ami éppen jó lett Győri Ábelnek, ő pedig öt méterről gólt fejelt. A 83. percben Katona Bálint lőtt Szabó László passza után fordulásból a bal felsőbe a felső léc segítségével. Így 2-1-re kikapott a Vác, de tisztességesen helytállt egy erősebb ellenfél ellen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A Kecskemét elleni találkozó érdekessége volt még, hogy pályára lépett Nacsa Péter, aki legutóbb a Mosonmagyaróvár keretét erősítette, illetve Héjjas Zsombor, aki ősszel Törökszentmiklóson futballozott. Előbbivel jól haladnak a tárgyalások, míg utóbbi még tesztelés alatt áll. Mellettük Burzi Alex is játszott, de ő most biztosan nem lesz a Vác játékosa. A következő felkészülési meccsre szerdán 11 órától a BVSC ellen kerül sor Telkiben. (Forrás: vacfc.com, Fotó: kecskemetite.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments