Zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben

Közleményben reagált Vác Város Önkormányzata az őt ért zsidóellenes vádakra. A város honlapján megjelent írásban leszögezik, hogy semmivel nem igazolható az az állítás, miszerint náci vagy antiszemita nézeteket valló képviselők találhatóak a városvezetés soraiban. Az alábbiakban ez a szöveg olvasható.

Sajnálattal állapítjuk meg, hogy a Váci Zsidó Hitközség elnökét eszközként kívánja használni a Fidesz-KDNP egy aljas antiszemita politikai kampányban. Kezdeményeztük az elnöknél, hogy megismerje a tényeket – választ ez idáig nem kaptunk.

A váci Fideszhez és Rétvári Bencéhez több szálon kapcsolódó, lényegében kampánykiadvány Vác Online, majd a Fideszhez közeli médiumok előszedték két képviselő, csaknem egy évtizeddel ezelőtti facebook posztjait. Azok jelentős részét félremagyarázva azt állítják, hogy náci képviselők vannak az önkormányzati testületben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  44 napirendet tárgyal szerdán a képviselő-testület

A karaktergyilkossági kísérlethez illusztrációként használják azt a képet, amely Fehér Zsoltot egy rohamsisakban mutatja, azt sugallva ezzel, hogy ő náci süvegben fényképezkedett. A képviselő a valóságban a Magyar Honvédség 1970-ben rendszeresített acélsisakjában mutatkozik, amelynek így semmi köze nem lehet a náci időkhöz. Mint ahogy a propagandájukban felhasznált turulmadaras trikós képnek sincs köze a náci birodalomhoz. Ezeket a hamisan beállított jelképeket mossák össze a Fideszhez közeli médiumok Tótváradi-Nagy Bence, vélhetően tíz évvel ezelőtti posztjával, amelyért azóta nyilvánosan bocsánatot kért.

A Váci Zsidó Hitközség elnöke semmilyen olyan nyilatkozatról, cselekedetről, rendezvényről nem tudhat, amely bármilyen módon kapcsolatba hozható lenne a váci önkormányzattal és az antiszemitizmussal. Az a vád, hogy nácik vannak a testületben semmivel nem igazolható. Ezzel szemben a váci önkormányzat többször egyértelművé tette: zéró toleranciát képvisel az antiszemitizmus és a holokauszttagadás bármely formája kapcsán. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments