11 éves fiút alkalmazott sofőrként egy dunabogdányi férfi

Egy tavalyi közlekedési bűncselekmény nyomozását zárták le a napokban a szentendrei rendőrök. A gyanúsított, vélhetően ittas állapotban lévő férfi egy tizenéves fiatalokból álló társaságot leszólítva beszélt rá egy kisfiút, hogy vezesse ő az autóját.

A visegrádi körzeti megbízottnak jelezte egy dunabogdányi anyuka még 2021. július 17-én éjszaka, hogy kislánya egy 11 éves barátja által vezetett kocsiban ült, amely balesetet szenvedett. Nem sokkal később a sofőrként alkalmazott fiú édesanyja is felhívta a rendőrt, hogy elmondja: egy férfi átadta járműve slusszkulcsát a gyerekeknek, amit követően árokba hajtottak. Szerencsére a kocsiban tartózkodó négy kiskamasz egyike sem sérült meg – írja a police.hu

A rendőrök a Dunabogdány, Patak utcában megtalálták az út menti mederben rekedt autót – üresen. A baleset bekövetkezésekor benne tartózkodó két felnőtt férfi is elhagyta a helyszínt. Viszont rövid idő alatt a rendőrök minden érintettet azonosítottak és megtaláltak, elszámoltatásuk megtörtént. Az adatgyűjtés szélesítése után kristályosodott ki a történet, bár a gyanúsítottként kihallgatott 39 éves helyi férfi nem sokra emlékezett az aznap este elfogyasztott ital mennyisége okán. Ahogy fogalmazott: „nem tudom, hogy ittas voltam-e, lehet, hogy az voltam.”

A férfi ismerősével gyalogolt a településen 2021. július 17-én késő este, amikor megszólított egy büfé teraszán beszélgető, gyerekekből álló társaságot. Éhségét akarta volna csillapítani, ehhez kért útbaigazítást, a srácok felvilágosították, hogy olyankor már csak az éjjel-nappaliban kapható ennivaló. Addig ösztökélte egyiküket járműve vezetésére, míg a 11 éves fiú elvette a slusszkulcsot, és mindnyájan beültek a kocsiba. A kaland azonban néhány méter megtétele után csúnya véget ért: a jármű az út menti patak medrében kötött ki. A lurkók hazaszaladtak, a felnőttek is elhagyták a helyszínt. A baleset következtében az anyósülésen utazó, a vezetést a gyereknek átengedő férfi kezét üvegszilánkok vágták meg, könnyű sérülést szenvedett.

Attól függetlenül, hogy a 39 éves férfi az előzményekből és a történtekből nem sokra emlékezett, másnap felkereste a gyerekeket. Arról próbálta őket meggyőzni, hogy őt ne keverjék bele az ügybe. A gyerekek egyöntetűen közölték, hogy nem fognak hazudni – nem is tették.

A 39 éves férfi ellen a járművezetés tiltott átengedése vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek. (Forrás: police.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments