2022-ben már határon túli helyszíneken is lesz 11-es Rúgó Bajnokság

Az idei esztendőben ismét milliós fődíjért indulnak az Országos 11-es Rúgó Bajnokság nevezői, ahol a több mint 100 selejtező-helyszín között már határon túli sportpályák is találhatóak. Nemcsak a helyszínekben nyújt újdonságot az idei versenysorozat, hiszen idén külön kiírásban a gyerekek és a hölgyek is próbára tehetik a büntetőpontról elvégzett rúgásaikat – olvasható a rendezvény szervezőinek közleményében.

2022-ben az országhatáron túlról Dunaszerdahely, Székelyvarság, Sepsiszentgyörgy, valamint Vác testvérvárosa, Székelyudvarhely is várja a „pontosan” célzókat. Az esemény fővédnöke, Király Gábor 108-szoros válogatott kapus. Külön kiírásban a 14 év alatti gyerekek és a hölgyek is próbára tehetik magukat, hogy milyen pontosan céloznak és mennyire bírják a nagy nyomást.

A területi fordulók májusban kezdődnek és egészen augusztusig tartanak. A megyei döntők és az Országos döntő ősz első felében kerül megrendezésre. A legjobbak ismét az ország legújabb stadionjában, a Bozsik Arénában küzdhetnek meg a legalább 1 millió forintos fődíjért.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

A tavalyi kiíráshoz képest további fontos változás a résztvevők visszajelzései alapján, hogy minden nevezőnek maximum 50 km-en belül lesz lehetősége selejtezőn részt venni. Továbbá minden jelentkező legalább 2 büntetőt rúghat, azaz az első fordulóban hibázóknak lehetőségük van pótselejtezőn továbbjutni. Érdekesség, hogy a tavalyi győztes is kihagyta az első büntetőjét, ami után közel 100-at értékesített a végső győzelemig.

Jelentkezni már lehet a tizenegyesrugo.hu honlapon, közel ezren a tavaszi szezon előtt beneveztek a versenysorozatra. Idén gálameccsekkel összekötött budapesti sztárselejtezővel is készülnek a szervezők. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments