A Covid-árvák megsegítése is téma volt Váci Család- és Gyermekjóléti Központ konferenciáján

Megtartotta éves tanácskozását a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ a Madách Imre Művelődési Központban. Az esemény díszvendége ez alkalommal Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, illetve a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke volt.

Mint ismeretes, Áder János köztársasági elnök és felesége még 2021 tavaszán alapította meg a Regőczi Alapítványt, amely a fiataloknak akar olyan támogatást biztosítani, ami megoldást jelenthet számukra mindaddig, amíg nagykorúak nem lesznek vagy befejezik a tanulmányaikat és munkába állnak. A kuratóriumi elnök, mint jószolgálati nagykövet Vácon is elmondta: az alapítvány hosszú távú és személyre szóló segítséget szeretne nyújtani a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt magyarországi gyermekeknek.

Az eseményt a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója, Járja Andrea nyitotta meg, valamint köszöntötte a nagy létszámban megjelent szociális területen dolgozókat. Az ő szervezeti felépítést bemutató ismertetője után Inotay Gergely alpolgármester a gyermekek családi, tanintézményi nevelésének ma is jelenlévő problémáiról szólt, rámutatva: ezek megoldása egyaránt feladata a szociális területen dolgozó szakembereknek és a családnak. Őt követte Herczegh Anita, aki bemutatta az alapítvány elmúlt csaknem egyéves működését és erőfeszítéseit a családok megsegítése érdekében. Majd hozzátette, hogy a gyermekek személyre szabott megsegítése jelenthet ösztöndíjat, lakhatási, szociális juttatást, a közlekedés támogatását és még számos gondoskodási formát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Véleménye szerint így nagyban hozzá tudnak járulni a fiatalok fejlődéséhez, gyarapodásához, tanulásához és megélhetésük megteremtéséhez. Majd dr. Tatai Orsolya iskolaorvos beszélt az iskolaegészségügyi szolgáltatásokról, illetve az iskolaorvosok szerepéről a gyermekekkel szemben történő bántalmazás felismerésében. Ezt követően Kiss Anita esetmenedzser a váci intézmény egyik fontos szolgáltatásáról, a szociális diagnózisról tartott ismertetőt. Az alkalmon Matkovich Ilona polgármester is részt vett és felszólalt, így neki is lehetősége volt találkozni Herczegh Anitával.

„A kávészünetben hosszabban elbeszélgettünk többek között arról, hogy a rengeteg áldozatot követelő járvány felerősítette a magyar emberekben a segítő szándékot (ezt Vácon mi is megtapasztaltuk) – az alapítványuknak is rengetegen ajánlanak segítséget. A következő testületi ülésen javaslatot teszek arra, hogy Vác Város Önkormányzata is nyújtson segítséget a Regőczi Alapítványnak, hiszen ez mindnyájunk kötelessége. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy minden módon segítsünk a nehéz élethelyzetbe került gyermekeken” – írta a városvezető a Facebook oldalán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

A tanácskozás második részében előbb Bogdán Réka családkonzultációs szakember és Solymos Tamás pszichológus a váci intézmény új, családterápiás szolgáltatásáról szólt, majd Hostyinszki Katalin jelzőrendszeri felelős a tavalyi év gyermekvédelmi tevékenységét mutatta be. Az előadások sorát Holeczné Nagy Mária csoportvezető és Papp Lívia koordinátor ismertetője zárta, melyben a résztvevők a beérkezett jelzések nyomán megtett hatósági intézkedésekről, továbbá az óvodai-iskolai szociális segítségnyújtásról volt szó. (Forrás: MTI, vac.hu, Fotó: Matkovich Ilona Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments