Amikor más issza meg az üdítőt és mégis mi fizetünk a flakon elszállításáért

Az elmúlt hetekben tartottak lakossági fórumot a hulladékszállításról, vagy ahogy ők mondják, a szemétszállításról. A Covid közbeszólt és csak a videofelvételt tudtam végignézni, és az újságcikkekből értesülhettem az új rendszerről. Mielőtt erről írok, engedjenek meg egy fontos észrevételt.

Az általános iskolás gyerekektől elvárják a suliban, hogy tudják, mi a szemét és a hulladék közötti különbség. Ők már tudják, hogy amit szelektíven gyűjtünk, az a hulladék, és miután azt kiválogatják, lesznek újrahasznosítható részei, és lesz egy olyan rész, amit már nem tudnak hasznosítani, amit vagy elégetnek, vagy eltárolnak a szemétlerakókban. Erre mondják, hogy szemét. Ehhez képest az elmúlt hetekben az önkormányzat és a hulladékgazdálkodási cég közleményeiben is olvashattunk „szelektív szemétgyűjtésről”, vagy „veszélyes szemétgyűjtésről”.

Persze ez a legkevesebb, mert a szomszéd néninek tök mindegy, hogyan mondják, ő csak azt szeretné tudni, hogy mit rakhat bele és mikor szállítják el. Ebben sem egységes a kommunikáció. A legutóbb megjelent önkormányzati újságban (Váci Hírnök) az szerepel, hogy az „Újhegyi út (+vége is)” hétfőn szállítják majd el a kommunális, a szelektív és a zöld hulladékot. Ezzel nem is lenne baj, ha a DTKH Nonprofit Kft. személyesen nekünk írt levelében (ahol a csekket és a kukára rakandó matricát is mellékeli) nem más időpont lenne. Ebben ugyanis azt írják, hogy az Újhegyi út és még egy sor utca által határolt területről szerdán, illetve alatta, hogy az Újhegyi út és más utakkal határolt területről meg csütörtökön szállítják. Vagyis a határon vagyunk és nem tudjuk, hogy akkor szerda, vagy csütörtök, illetve hétfő, mint ami az újságban van.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments